ORDU (AA) - Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Fındık Yetiştiriciliğinde Cep Teras Uygulama Projesi"nin uygulandığı fındık bahçelerinde incelemede bulundu.

Vali Sonel, Perşembe Kaymakamı Levent Yetgin, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan ile Perşembe ilçesine bağlı Doğan Mahallesi'nde üretici Ömer Altuntaş'ı ziyaret etti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığınca da desteklenen projenin uygulandığı bahçede incelemede bulunan Vali Sonel, uygulama hakkında bilgi aldı.

Sonel, gazetecilere, proje kapsamında yamaç fındık bahçelerinde toprak kaymalarının önüne geçilerek toprağın daha verimli kullanılmasının amaçlandığını söyledi.

Fındıkta verimin artırılması için bazı çalışmaların yürütüldüğüne işaret eden Sonel, "Fındık, Ordu için olmazsa olmazlardan. Dünyada en fazla fındık üretimi Türkiye'de, ülkemizde de Ordu'da yapılmakta. Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleriyle İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde çalışan arkadaşlarımızın, ziraatçı arkadaşlarımızın gayretleriyle Valiliğimizin Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle çiftçilerimizle birlikte fındıkta verim ve kalitenin arttırılması için çaba harcıyoruz." dedi.

Dik yamaçlı bir fındık bahçesinde bulunduklarını belirten Sonel, şunları kaydetti:

"Çalışkan Tarım ve Orman İl Müdürümüz ve ziraatçı arkadaşlarımız burada olduğu gibi toplamda 100 dönümlük arazide cep teras çalışması yapmışlar. Bu uygulama ile gübre akmasın, su akmasın, toprak akmasın ve kökler daha sağlam toprağın dibinde kalsın istiyoruz. Bu ve buna benzer çalışmalarımız devam ediyor. Budama, gübreleme çalışmaları, ocak temizleme işleri yapılıyor. Çiftçilerimiz fındık bahçelerine baktığı takdirde fındıkta verim ve kalite artar, hem aile ekonomisine hem de yöre ekonomisine katkı olur."

​​​​​​​

Kaynak: aa