A Milli Futbol Takımı, Uluslar C Ligi 1. Grup'ta İzmir'de Litvanya ile karşı karşıya geldi.

Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Milli Takım, 2-0'lık skorla kazandı. Ay-yıldızlı ekibe galibiyeti getiren golleri 38. dakikada Kaan Ayhan ve 54. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu attı.

A Milli Takım'da Cengiz Ünder, 81. dakikada bir penaltı atışından yararlanamadı.

Bu sonucun ardından A Milli Takım, Haziran ayındaki 4 maçlık periyotu kayıpsız geçti. Puanını 12 yapan Türkiye, gruptaki liderliğini sürdürdü. Milli Takım, ayrıca bu 4 karşılaşmada kalesini de gole kapattı. Litvanya ise 4 maç sonunda henüz puanla tanışamadı.

A Milli Takım, gruptaki bir sonraki maçında 22 Eylül'de Lüksemburg ile oynayacak. Litvanya ise aynı tarihte Faroe Adaları'nı ağırlayacak.

STEFAN KUNTZ'TAN 5 DEĞİŞİKLİK

Litvanya'yı İzmir'de ağırlayan A Milli Futbol Takımı, son oynadıkları Lüksemburg maçına göre ilk 11'de 5 değişik isimle mücadele etti.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, son oynanan Lüksemburg maçına göre kaleci Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Doğukan Sinik, Dorukhan Toköz ve Orkun Kökçü'nün yerine Altay Bayındır, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu, Salih Özcan ve Serdar Dursun'u sahaya sürdü.

A Milli Takım'da gruptaki diğer 3 maçta 11'de forma giyen isimlerden Cengiz Ünder, Ferdi Kadıoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Halil Dervişoğlu bu müsabakada da kendilerine ilk 11'de şans buldu. Milli kaleci Altay Bayındır, Uluslar C Ligi maçlarında ilk kez sahaya çıktı.

GÜRSEL AKSEL'DE İLK MAÇ

Gürsel Aksel Stadı, A Milli Futbol Takımı'nın Türkiye'de maça çıktığı 32. stat oldu.

Litvanya maçına kadar 18 il ve 31 statta 264 karşılaşma oynayan A Milli Futbol takımı İzmir'deki son maçını Atatürk Stadı'nda 11 Şubat 2009'da Fildişi Sahili ile yapmıştı.

Ay-yıldızlı ekibi yalnız bırakmayan İzmirli futbolseverler müsabakadan önce tribünde dev Türk bayrağı açtı.

KAAN AYHAN, KİLİDİ AŞTI

A Milli Takım, karşılaşmanın ilk yarım saatinde rakip savunmayı aşmakta zorlanırken, ilk gol Kaan Ayhan'dan geldi. 38. dakikada sağ kanattan Cengiz Ünder'in ortasına iyi yükselen Kaan Ayhan, Milli Takım'ı 1-0 öne geçiren golü attı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve Milli Takım, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

HAKAN, PENALTIDA HATA YAPMADI

A Milli Takım, karşılaşmanın 53. dakikasında penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu, hata yapmadı ve skoru 2-0'a taşıdı.

CENGİZ, PENALTIDAN YARARLANAMADI

A Milli Takım, karşılaşmanın 80. dakikasında bir kez daha penaltı kazandı. Bu kez penaltıda topun başına Cengiz Ünder geçti. Cengiz Ünder'in vuruşunu kaleci kurtardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve A Milli Takım, sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.