Son olarak Şubat ayının 20’sinde açıklanan FIFA dünya sıralamasında 29’uncu sırada yer alan A Milli Takımımız, bugün yapılan yeni sıralamada yerini korudu.

Tüm dünyada korona virüsünün yarattığı olumsuz durumdan dolayı futbolun adının dahi söz edilmediği bugünlerde FIFA yeni dünya sıralamasını açıkladı. 20 Şubat 2020 tarihinden bu yana bazı milli takımların yaptıkları hazırlık karşılaşmalarının göz önünde bulundurularak oluşturulan yeni sıralama açıklandı.

FIFA tarafından resmi web sitesi üzerinde yapılan açıklamada öncelikle futbol organizasyonlarında yeni bir takvim oluşturulması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Dünya sıralamasının ilk 10’unda hiçbir değişiklik yaşanmayarak Belçika’nın birinci, Fransa’nın ikinci, Brezilya’nın ise üçüncü olduğu belirtildi. Türkiye 1,494 puanla 29’uncu sıradaki yerini korudu.

FIFA tarafından yapılan açıklamanın son bölümünde bir sonraki FIFA Dünya sıralamasının 11 Haziran 2020 tarihinde açıklanacağı belirtildi. Bu tarihe kadar muhtemelen hiçbir milli maç oynanamayacak olması da herkesin bu açıklamayı garipsemesine sebep oldu.