Yedek kadro ağırlıklı çıktığı maçta Beşiktaş, 3-0’lık galibiyetle sahadan gülerek ayrıldı. Maç sonu açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise oynanan oyundan memnun olmadıklarını dile getirdi. Caner Erkin üzerine sorulan bir soruya ise “Caren Erkin’in takımda kalmasını istiyorum” diyerek karşılık verdi.

Son günlerde alınan galibiyetlerle düşme potasından çıkıp şampiyonluk hesapları yapan Beşiktaş’da galibiyet serisine bir yenisi daha eklendi. Bu galibiyetle moralleri bir seviye daha yükselten Beşiktaş aynı zamanda ocak ayı için transfer çalışmalarına başlamış durumda. Bu  konuda Abdullah Avcı da maç sonrası açıklamalarda bulundu ve sözleşmesi sezonu sonu bitecek olan Caner Erkin hakkında detaylı bilgiler verdi.

Teknik adam Caner Erkin hakkında: "Caner'i genç milli takımda da sol bek, iç orta saha, kenar olarak kullanıyordum. Oyun aklı ve yeteneği var. Farklı mevkilerde kullanılabiliyor. Mukavelesi bitiyor, teknik adam olarak devam etmesinden yanayım. Bundan sonrası yönetimle kendisi arasında." ifadelerini kullandı.

“Oynanan Oyundan Memnun Değilim”

Oynanan oyundan memnun olmadığını ancak gençlerin umut vaat ettiğini söyleyen teknik çalıştırıcı, maç hakkında şunları söyledi: "Skordan memnunum. Oyunda parça parça iyi şeyler var, parça parça kopukluklar var. Ligler arasında fark olsa da teknik adamların gelişiminden dolayı oyun zorlaşıyor. Oyun beni çok memnun etmedi."

Bu sene ilk maçına çıkan Erdoğan Kaya’nın da performansını değerlendiren Avcı, oyuncu hakkında şunları söyledi: "Erdoğan'ın ilk maçında gol atması mutluluk verici. Sene başından itibaren 7-8 genç oyuncumuz milli takımda oynuyor. Umarım bunun sayısını çoğaltırız."

Erzincanspor hakkında da övgüyle konuşan Abdullah Avcı, takım ve takımın teknik patronu hakkında şunları söyledi: "Erzincanspor oyun olarak savunmada ve hücumda planları olan, doğru uygulamaya çalışan bir ekip. Bu ekipte beraber çalıştığım Mustafa hoca ve ekibinin olması beni mutlu etti. Ligdeki durumları da iyi, onlara da başarılar diliyorum."

Beşiktaş Vitesi Yükseltti!

Yaptığı teknik stratejilerle eleştirilerin odağında yer alan Abdullah Avcı ve oyuncuları, ilk 6 haftaya gelindiğinde düşme potasında yer alıyordu. Ancak sonraki haftalarda yalnızca 1 beraberlikle 2 puan kaybeden takım, kısa süre içerisinde 3. oldu ve ikinci yarıya şampiyonluk hayalleriyle girmeye yaklaştı. Oynadığı oyunla Abdullah Avcı kadar eleştirilen ünlü kaleci Loris Karius ise taraftarlarla yeniden barıştı. Son haftalarda özellikle de kurtarışları sayesinde maçı etkileyen oyuncu, konsatrasyonunu yeniden kazanmışa benziyor. Özellikle de yediği gol sayısıyla ligdeki son haftaların en düşük değerini elinde bulunduran kaleci, Liverpool’dan kiralık. Ancak 8 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle satın alma opsiyonu Beşiktaş takımına ait. Beşiktaş yönetimi ise Liverpool’un indirime gitmesi halinde Karius’u takıma kalıcı olarak katmayı planlıyor.

Transfer Çalışmalarına Tam Gaz Devam Ediliyor!

Yeni başkan Ahmet Nur Çebi başkanlığında üst üste galibiyetler alan takım, ocak ayı transfer dönemi için uzun zamandır arama çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Abuobakar, Talisca ve Cenk Tosun’la ilişkin haberler çıksa da yönetim bu haberleri yalanladı. Cenk Kılınç’laysa yakından ilgilenen takım, oyuncuyu kadrosuna katmak için büyük bir çaba sarf ediyor. Ancak bu yıl mali açıdan zorluklar yaşayan takımda transfer konusunda adım atılmak isteniyorsa elden birkaç oyuncuyu çıkarmak gerekecek. Bu durumda da Beşiktaş’ın en çok göze batan oyuncusu Lens. Beşiktaş hem yüksek bedel ödediği hem de performansını beğenmediği oyuncuyu ilk fırsatta elden çıkartacak ve buradan elde ettiği tasarrufla yeni oyuncu arayışlarına devam edecek.

Editör: TE Bilişim