Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in 1. haftasında konuk olduğu Adana Demirspor'u 1-0 mağlup etti ve sezona galibiyetle başladı. Sarı Lacivertli ekibe Mavi Şimşekler karşısında galibiyeti getiren golü 46. dakikada Mesut Özil kaydetti. Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü atan İrfan Can'ın şık asistiyle atan Özil, kritik 3 puanı takımının hanesine yazdıran isim oldu.

Süper Lig 'de 2021/22 sezonunun ilk haftasının sonucu en çok merak edilen maçında Adana Demirspor ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Şampiyonluk hedefiyle lige giren Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, zorlu deplasmandan Mesut Özil'in 46. dakikada attığı golle 1-0 galip ayrıldı ve sezona moralli girdi. Sarı Lacivertli ekibin geçtiğimiz sezonun devre arasında Arsenal'dan kadrosuna kattığı Özil, Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü Adana deplasmanında atarken kritik 3 puanı takımına getiren oyuncu oldu.

Tam 26 yıl sonra Süper Lig'e geri dönen Mavi Şimşekler ise sezona mağlubiyetle başladı. Vitor Pereira yönetimindeki Kanarya, önümüzdeki hafta Antalyaspor'u ağırlayacak. Samet Aybaba'lı Adana Demirspor ise Kayserispor deplasmanında gidecek.

MAÇTAKİ POZİSYONLAR:

5' Fenerbahçe'nin Macar stoperi Szalai, Akintola'nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Balotelli'ye izin vermedi ve kritik bir müdahale yaparak tehlikeyi uzaklaştırdı.

6' Sağ kanattan çizgiye inen Akintola'nın ön direğe yaptığı ortada topu Szalai karşıladı.

10' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında orta sahada topla buluşan İrfan Can, sol kanattan bindiren Samatta'ya pasını aktardı. Ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Samatta, ceza sahasının dışındaki Luiz Gustavo'ya yerden topu gönderdi. Brezilyalı yıldızın gelişine yaptığı harika vuruşta şut direkten döndü. Fenerbahçeli futbolcular, topun çizgiyi geçtiği yönünde hakem Ali Şansalan'a itirazlarda bulunsalar da oyun devam etti.

16' İrfan Can'ın uzun pasına hareketlenen ve sağ kanatta topla buluşan Osayi-Samuel, ceza sahasına kadar girdi, kale sahasına topu çevirdi. Svensson'un karşıladığı topu kontrol eden Samatta, boş durumda şut çekmekte ağır kaldı ve araya giren Rassoul, tehlikeyi önledi.

Editör: TE Bilişim