Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan Amatör Spor Haftası’na Trabzon’daki katılım büyük bir hızla artıyor. Hafta sonu atıcılık ve atletizm yarışları ile başlayan hafta boyunca karate, tenis, eskrim, masa tenisi, satranç ve futbol müsabakaları yapılacak. Hafta boyunca etkinliklere katılacak genç ve çocuklar hem fiziksel aktivite yapacak, hem eğlenip tecrübe kazanacak, hem de aralarında yetenekli olanlar tespit edilerek spora kazandırılacak. Hafta boyunca ayrıca veteranlar da yarışlara katılacak, sağlıklı günler için sporla buluşturulacak.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğü ile ASKF tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik kapsamında asıl amacın spor yoluyla düzenli fiziksel aktiviteleri özendirmek ve içlerinde yetenekli olanların spora kazandırmak olduğunu ifade eden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Sağlıklı bir nesil için değişik organizasyonlarla insanlarımızı spora teşvik etme konusunda herkesin büyük sorumluluğu vardır. Spora katılımın üst seviyede sağlanması için sürekli yeni projeler üretmeliyiz. Spor bilincinin artması yönünde olumlu gelişmeler olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

ASKF Trabzon Şubesi Başkanı Cahit Erdem de, ”Hedefimiz, sağlıklı günler ve sağlıklı nesil için gençleri spor alanına çekmek, kötü alışkanlıkları engellemek” diye konuştu. Hafta boyunca il ve ilçe tertip komitelerince hazırlanan programlar doğrultusunda çeşitli spor branşlarında yaş gruplarına göre minik, yıldız, genç, büyük ve veteran kategorilerinde faaliyetler gerçekleştirilecek. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, 16 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek olan törenle dağıtılacak. Ayrıca, ‘Amatör Sporda Farkındalık Eğitimi’ ve ‘Sporcu Yaralanmalı’ konulu panel düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim