İspanya'da çok başarılı bir sezon geçiren milli yıldızımız Arda Turan, önümüzdeki sezon Chelsea formasını giyecek. İngilizler, sözleşmedeki 'serbest kalma maddesini' işletecek.

Son dönemlerde G.Saray'a dönüp dönmeyeceği konuşulan Arda Turan'ın yeni sezondaki adresi belli oldu: Chelsea.

İngiliz devi, Arda'nın sözleşmesinde yazan "24 milyon euroya serbest kalır" maddesini kullanarak milli yıldızı gelecek sezon için kadrosuna kattı. Milli yıldız, daha önce gündeme getirdiği Chelsea'de oynama hayalini böylece gerçekleştirmiş oldu.

MOURİNHO ÇOK İSTEDİ
Avrupa Ligi'nde finale yükselmesine rağmen Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde hayal kırıklığı yaratan Londra ekibi, yeni sezon için kolları şimdiden sıvadı. Maviler'in Rus patronu Roman Abramovich, ilk olarak taraftarın gözbebeği Jose Mourinho ile kesin olarak anlaşmaya vardı. Chelsea, Portekizli teknik adam çok istediği için Arda Turan'ı da kadrosuna kattı.

DEĞERİNİ İKİYE KATLADI
Atletico Madrid, Arda Turan'ı 2011'de 12 milyon euroya G.Saray'dan transfer etmişti. Sezon sonunda Avrupa Ligi vizesi alan İspanyollar, böylece Sarı-Kırmızılı ekibe 500 bin euro daha ödeme yaptı. Atletico Madrid ile Avrupa'da 2 kupa kaldıran Arda Turan, 2 yılda La Liga'da gösterdiği performansla değerini iki katına çıkardı.

FALCAO İLE BİRLİKTE GİDİYOR
İspanya'da yıllık 2 milyon 500 bin euro alan Arda Turan'ın Londra ekibinden alacağı ücret gizli tutuluyor. Chelsea'nin ayrıca milli futbolcumuzun Kolombiyalı takım arkadaşı Radamel Falcao'yu da 60 milyon euroya kadrosuna katacağı öğrenildi.

Kaynak: Akşam