Türkiye’nin en büyük 4 takımından bir tanesidir Galatasaray; olaya reel bir bakış açısı ile bakarsak Türkiye’nin kupa canavarıdır da diyebiliriz.  Bu Galatasaray için pandemi dönüşü pekte hayırlı olmadı; pandemiden önce muhteşem bir form grafiği yakalayan ve Trabzonspor ile Başakşehir'in en yakın takipçisi olan aslan, pandemiden sonra zirveyi Eyfel kulesinden bile göremez. Trabzonspor’dan aldığı ağır yenilgiden sonra bir darbede Alanya’dan geldi. İki maçta tam 7 gol yiyen ve sadece 2 gol atabilen Galatasaray’da suç kimin? Bir takım sadece 2 ay içinde nasıl bu kadar geriye gidebilir? Gibi sorular aklımızda yer etmeye başladı. İşte detaylar

Suçlu Terim mi?

Fatih Terim, gerçekçi olmak gerekirse tam bir futbol dehası; Türkiye’ye Avrupa’dan kupa getirmeyi başarmış, Milan FC gibi dünyanın sayılı kulüplerinden birinin başına geçmiş bir isimden bahsediyoruz. Bir takıma ömrünü adamı, o takıma tam 8 lig kupası kaldırtmış bir futbol sihirbazı. Şimdi suçlu kim diye soranlara cevaplayalım; fatih hoca suçlanacak en son isimdir. Türkiye’ye o kadar teknik direktör geldi yabancı bazında, sadece yabancı olduğu için ve çok para aldığı dünya kadar kerdi kullandılar. Geçmişe bakalım ne yaptılar? Sadece Lucescu geldi ve bir Avrupa kupası aldı. Aldığı kupada yine Fatih hocanın kadrosuyla oldu. Bu kadar başarı kazanmış bir isim şimdi futbol bilgisi yetersiz diye suçlanırsa o yanlış bir anlayış olur.

Sakatlık krizi bitmiyor

Bu sene genel anlamda aslanda bir şanssızlık oldu; Galatasaray lig başından beri sakatlık problemi çekiyordu ama pandemi sonrası zirve yaptı. Özellikle dünyanın sayılı kalecilerinden biri olan kaptan Muslera sakatlanınca dengeler bozuldu. Muslera maç kazandıran değil, şampiyonluk kazandıran bir isimdir. Lemina,Onyekuru gibi isimlerin gitmesi Luyindama’nın milli takımda yaşadığı büyük sakatlık gibi sıkıntılar hep hocayı buldu. Yedek kadroda da can alıcı isimler olmayınca Galatasaray iki sene üst üste şampiyonluk aldıktan sonra havlu attı. Şimdi seneye hazırlık yapacak Galatasaray’da neşter derin bir iz yaratacak; Galatasaray da giden ve gelen oyuncu sayısı belki de ilk defa bu kadar fazla olacak.