“Madem bizi dostu olarak görüyordu, o zaman Burak’ı Lokomotiv’in kampından almak zorunda kalmamalıydık. Eğer onlar bizim bir oyuncumuzu isteseydi, öncelik tanırız. İki kulüp arasındaki dostluk ebedidir. Yönetimlerin ömrüyle ölçülmez”

Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in Burak Yılmaz transferi hakkında Galatasaray camiasını suçlayıcı açıklamalarına cevap verdi. Tüm sorularımızı büyük bir ciddiyet ve nezaketle cevaplayan Aysal, “Sayın Sadri Şener’in Galatasaray’a yönelik ifadelerini üzülerek takip ettim. Dostluk kişilere bağlı değildir, onların yaptıkları veya söyledikleriyle sona ermez. İki güzide kulübün tarihsel dostluğunu böyle açıklamalarla zedelememek lazım. Kaldı ki bu transferde Galatasaray’ın etik dışı hiçbir hareketi olmamıştır. Eğer öyle bir durum olduğunu hissetseydim bu transfere ilk önce ben karşı çıkardım. Galatasaray Kulübü Burak transferi için Trabzonspor’a resmi müracatını yapmıştır. Gerçekten dostluk çerçevesinde düşüncelere sahip olsalardı Burak’ın Galatasaray’a gitmesine baştan izin verirlerdi. Çünkü futbolcunun da tercihi Galatasaray’dı ve sözleşmesindeki bir madde de belirli bir ücret karşılığı bu oyuncunun serbest kalması yönündeydi” ifadelerini kullandı.

‘Biz kolaylık sağlarız’
Transfer sürecine de değinen Aysal, “Sadri Başkan’ın ‘Burak Türkiye’de başka bir kulüpte oynayamaz, yurt dışına gidebilir’ sözleriyle beraber önce Lazio’ya sonra da Lokomotiv Moskova’ya Burak’ı sunması gerçek bir dostlukla bağdaşmıyor. Biz de bu futbolcuyu istediğimize göre eğer konu dostluksa Galatasaray’a transfer olmasında bir sakınca görmemesi gerek. Galatasaray, Burak’ı Lokomotiv Moskova kampından almak zorunda kalmamalıydı. Keşke bu transferi spekülasyonlara alet etmeseydi. Biz dostumuz Trabzonspor Kulübü’ne gitmek isteyen hangi oyuncumuz olursa olsun çekinmeden veririz ve her zaman da vermeye hazırız. Trabzonspor’a da böyle bir durumda öncelik tanırız” dedi.

‘Lise ayrı, kulüp ayrı’
Ünal Aysal sözlerini şöyle noktaladı: “Uzun vadeli dostluğumuzun bozulacağını da sanmıyorum. Gerçek dostluklar kulüp yönetimlerinin ömrüyle ölçülmez. Bizim Trabzonspor ile olan dostluğumuz ebedidir. Ayrıca Sadri Başkan’ın Galatasaray Lisesi’ni bu işe karıştırmasına da bir anlam veremedim. Lise ve kulüp ayrı alanlarda faaliyet gösteren kurumlardır. Kaldı ki Galatasaray Lisesi ülkemizin en köklü eğitim kurumudur. Yüzyıllardır da Türkiye için değerli insanlar yetiştirmiştir, yetiştirmeye de devam edecektir. Müfredatında da herhangi bir eksiklik yoktur. Bu konudaki sözleri beni üzdü.”

Editör: TE Bilişim