Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Takım'da göreve başlayan Fatih Terim hakkında ve CAS'ın verdiği kararı değerlendirdi. 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz TV Spor Müdürü Ertem Şener’e verdiği özel röportajda Fatih Terim’in milli takımın başına geçmesi ve CAS’ın Fenerbahçe ile Beşiktaş’a verdiği cezalar hakkında açıklamalarda bulundu…
İşte Başbakan’ın açıklamaları…

“YENİ BİR HEYECAN GELECEĞİNE İNANIYORUM”
TFF, Fatih hocayı bu göreve getirmekle isabetli bir karar almıştır. Çünkü yakın geçmişte Hasan Doğan'ın TFF Başkanı olduğu dönemde heyecanla dolu oldu. Bir yerde şampiyonluğu kaçırdık. Ben orda zaman zaman katıldım da ve Fatih hocayla inşallah milli takımımızın yeni bir heyecanı kazanacağına inanıyorum. Temenni ederim ki artık Fatih hoca bütünüyle tek başına milli takımı bu sezondan sonra üstlenir ve milli takımı minilerinden alıp üst seviyelere kadar çok dinamik yeni bir yapıyla ortaya çıkarır.

“YANLIŞ KARAR VERDİLER”
Bu konu üzerinde durmaya çok fazla gerek yok. Karar verilmiştir, karardan geri dönüş mümkün değil. UEFA kongresinde bir konuşmam vardı orada da söylemiştim. Tüzel kişilikler cezalandırılmamalı, varsa kişiler cezalandırılsın. Ama ne yazık ki UEFA burada da tüzel kişilikleri cezalandırmak suretiyle, yani Beşiktaş'ın 20 milyon seyircisini de bu vesileyle cezalandırmıştır. Aynı şekilde Fenerbahçe'nin 20-25 milyon seyircisini de bu şekilde cezalandırmıştır. Bunu doğru bulmuyorum, yanlış bir karar olarakgörüyorum. Artık bu karara uymaktan başka bir şey kalmadı. Çünkü nihai karar mercii CAS'tı, CAS'tan da bu karar çıktı. Artık bundan sonra geleceğe bakmak lazım.