UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Arnavutluk deplasmanında Skenderbeu ile karşılaştı.

Maça temsilcimiz Beşiktaş çok isteklli başladı. Henüz 4. dakikada Cenk Tosun sağ kanatta  topla buluştu ve ceza sahası içine girdi. Cenk'in ceza sahası içinde ortaya çevirdiği topa Quaresma vurdu, ancak top auta gitti.

13. dakikada rakip yarı alanda Beşiktaş'ın yaptığı baskı sonuç verdi ve Kerim Frei topu kaptı. Karambolde topNecip'in önünde kaldı, şutunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

Karşılaşmanın ilk bölümünde topa daha çok sahip olan ve pozisyon üreten ekip temsilcimiz olurken 23. dakikada Andreas Beck'in topuk pasında Quaresma'nın ceza sahasının dışından şutunu kaleci Shehi kurtardı.

Sosa ile öne geçtik!

28. dakikada uzun topla çıkan Siyah-Beyazlı temsilcimizde Cenk Tosun topu Sosa'ya indirdi, ceza sahasına giren Arjantinli yıldız düzgün bir vuruşla Beşiktaş'ı Arnavutluk'ta 1-0 öne geçiren golü attı.

Golden sonrada Beşiktaş'ın atakları devam etti. 33. dakikada Quaresma'nın pasında Cenk Tosun'un şutunu Skenderbeu kaleci son anda kurtardı!

Mutlak goller kaçtı

İlk yarıda rakibi karşısında oldukça başarılı bir futbol ortaya koyan Beşiktaş, sayısız gol fırsatlarından yararlanamadı ve devre 1-0 sona erdi. Quaresma, Atiba, ve Cenk Tosun girdiği net gol pozisyonlarını gole çeviremedi.

Bu arada Skenderbeu'nun sert futbolu göze çarptı. özellikle Portekizli yıldız Quaresma ve Rhodolfo'ya sert müdahalelerde bulunan Arnavutluk ekibinde Berisha ve Olayinka sarı kart gördü.

İkinci yarıya ev sahibi Skenderbeu başlarken Beşiktaş'ta gökhan töre 54. dakikada Kerim Frei'ın yerine oyuna girdi ve maça hareketlilik getirdi. 57. dakikada Gökhan Töre'nin şık pasında Sosa'nın aşırtma vuruşu direğin bir karış yanından dışarı gitti. 61. dakikada Teknik Direktör Şenol Güneş, Cenk Tosun'u oyundan çıkarırken yerine Mario Gomez girdi.

İsmail'in golü ofsayta takıldı


İkinciyarıda da etkili oyununu sürdüren Beşiktaş,'ta 76. dakikada İsmail'in ağlara gönderdiği top, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Mücadelenin sonlarına doğru Skenderbeu, Beşiktaş kalesine yüklenirken arkada geniş boşluklar bıraktı ancak Siyah-Beyazlı temsilcimiz ilk yarıda olduğu gibi net pozisyonları değerlendiremedi. 

Mario Gomez, Mustafa Pektemek ve Gökhan Töre ile net golleri kaçıran Beşiktaş sahadan 3 puanla ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı.
Editör: TE Bilişim