Zirvede öncelikle yerli bir teknik adamla çalışılması kararı alındı. Sonrasında adaylar ikiye indirildi.

Başkan oyunu saklı tutarken Erdal Torunoğulları, Ahmet Nur Çebi ve Mete Vardar “Şenol Güneş” dedi.

Diğer 8 yönetici ise oyunu 2008-09’da Kartal’a çifte kupa getiren Mustafa Denizli’den yana kullandı.

Siyah-beyazlılar namıdiğer ‘Büyük Mustafa’ ile anlaşırsa futbolu tecrübeli hocaya teslim edecek.

Beşiktaş yönetimi önceki gün yaptığı toplantıda Biliç’in yerine kimin getirileceğini görüştü... Öncelikle yola yerli mi, yoksa yabancı hocayla mı devam edileceği tartışıldı. Buradan yerli hoca kararı çıktı. Sonrasında aralarında Mustafa Denizli, Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam, Abdullah Avcı ve Rıza Çalımbay gibi önemli isimlerin olduğu adaylar 2’ye indirildi, Mustafa Denizli ile Şenol Güneş ön plana çıktı. 
Devamında bu iki tecrübeli hoca için oylamaya geçildi. Başkan Fikret Orman oyunu saklı tutarken yöneticilerden Ahmet Nur Çebi, Mete Vardar ve Erdal Torunoğulları “Şenol Güneş” dedi. Toplantıda yer alan diğer 8 yönetici ise oyunu 3 Büyük takımı da şampiyon yapan tek isim olan, hiçbir zaman Beşiktaşlı olduğunu gizlemeyen, siyah-beyazlılara 2008-09 sezonunda son şampiyonluğunu kazandırırken yanına Türkiye Kupası’nı da ekleyen Mustafa Denizli’den yana kullandı. Böylelikle 1. aday Denizli olarak belirlendi. 

SPORTİF DİREKTÖRLÜK DE YAPACAK
BU zirvenin sonunda “Söz konusu Beşiktaş’ın çıkarlarıysa her şey teferruattır” diyen başkan Orman, öncelikle Denizli’yle görüşecek. Eğer namıdiğer ‘Büyük Mustafa’ ile anlaşılırsa futbol komitesi lağvedilecek ve Kartal’da futbolun tek patronu deneyimli hoca olacak. Çalışacağı yardımcıları ve sağlık ekibini kendi seçecek olan Denizli, aynı zamanda sportif direktörlük de yapacak. Belirlenen bütçe doğrultusunda tüm transferleri ve kadro planlamasını yönetimin hiçbir müdahalesi olmaksızın kendisi yapacak.
Editör: TE Bilişim