AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandığı davadan beraat ettikten sonra memleketi Elazığ’a gelen Erhan Tuncel, evine kapanarak kimseyle görüşmedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde azmettirici olduğu iddiasıyla İstanbul 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve dünkü karar duruşmasında beraat eden Erhan Tuncel, Yasin Hayal’in Trabzon’da McDonald’s’a koyduğu bombayı imal etmekten 10.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu geçirdiği süre dikkate alınan Erhan Tuncel, tutuklu bulunduğu Tekirdağ Yüksek Güvenlikli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden dün akşam tahliye oldu.

Tuncel’in tahliye edildikten sonra memleketi Elazığ’a geldiği bildirildi. Tuncel’in Elazığ’ın Üniversite Mahallesi, Koşu Sokak Huzur Apartmanı’nda oturan babası Ali Rıza, annesi Güllü Tuncel’in kaldığı eve girip bir daha çıkmadığı belirtildi. Tuncel’in ailesi basın mensuplarıyla görüşmek istemediklerini yakınları aracılığıyla gazetecilere iletti. Tuncel’in halası Zübeyde Kılıç ile amcası İbrahim Tuncel de gazetecilerin evin önünde çekim yapmamalarını istedi.

ANNE VE BABASI KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Tunceli’in babası Ali Rıza Tuncel’in DSİ’den emekli olduğu ve bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Anne Güllü Tuncel’inde bir süredir göğüs kanseri tedavisi gördüğü belirtildi. Anne ve baba Tuncel’in rahatsızlarından dolayı hiç kimseyle görüşmek istedikleri kaydedildi.

ÜNİVERSİTE KAYDINI Maksibet AFTAN YARARLANIP YENİLEDİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisiyken Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 26 Ocak 2007’de gözaltına alınan Erhan Tuncel, tutuklanmasından bir süre sonra dilekçe göndererek öğrenimini sürdürmek istediğini belirtti. Ancak KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Tuncel’e gönderdiği cevabi yazıda derslere yazılma ve sınavlara girmesinin mümkün olmadığını, beraat ettiği takdirde geçen süre içinde izinli sayılabileceğini belirtti.

Derslere girmeyince okulla ilişiği kesilen Erhan Tuncel, geçen yıl çıkan 6111 Sayılı Af Kanunu’ndan yararlanarak 2011 - 2012 öğretim yılı öncesinde yeniden KTÜ’ye başvurdu. KTÜ Rektörlüğü, Tuncel’in durumunu ve aftan yararlanıp yararlanamayacağını YÖK’e sordu ve olumlu cevap gelince Tuncel’in kaydı yenilendi.

4’ÜNCÜ SINIF ÖÐRENCİSİ

KTÜ Rektörlüğü yetkilileri, Tuncel’in İktisat Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi olduğunu ancak alttan derslerinin bulunduğunu belirterek, "Eğer alt sınıflardan almadığı dersler varsa onlara girmesi mecburi. Durumunun incelenmesi gerek. Ama söz konusu dersleri daha önce aldıysa devam mecburiyeti bulunmuyor. Ayrıca KTÜ’de okuma zorunluluğu yok. Başka bir okula da kaydını aldırabilir" dedi.

Editör: TE Bilişim