Futbolcuların, Milyon Euro'lar kazandığını hepimiz duyarız. Ama futbolcular sadece oynadığı takımlardan değil, reklamlardan, isim adlarından da para kazanırlar. Gelin Dünyanın En Çok Kazanan Futbolcularına birlikte bakalım.

Dünyanın En Çok Kazanan Futbolcuları

1- Cristiano Ronaldo(CR7)

34 yaşında, kimilerine göre gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olarak tanımlanan, Juventuslu, dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, en çok kazananlar listesinde en başta yer alıyor. Yıllık geliri 210 Milyon Euro civarı olan Ronaldo, futbol dışında, reklamlardan ve isim hakkından da büyük paralar kazanıyor. 

2- Lionel Messi 

Futbol severler için, saatlerce konuşulacak isim. Otoriteler, yıllarca onu Ronaldo ile kıyasladı. Kimileri için en iyisi o kimileri için Ronaldo idi. Ama bilinen bir gerçek var ki, Messi, uzaylı lakabını, sonuna kadar hak ediyor. Barcelonalı futbolcu, belkide dünyanın gördüğü ve görebileceği en iyi futbolcular arasında. Yıllık geliri 200 Milyon civarı olarak tahmin edilen Lionel Messi, Ronaldo ile ilk iki sırayı değişimli paylaşıyorlar.

3- Neymar 

Beklenen patlamayı, bir türlü yapamayan Brezilyalı yıldız, 222 milyon Euroluk rekor transfer ücretiyle Barcelona'dan PSG'ye geçti. Şu sıralar yeteri kadar kendini gösteremese de o, hala beklenen süper star olacak gibi gözüküyor. Listemizin üçüncü sırasında bulunan Neymar'ın yıllık geliri 185 Milyon Euro civarı olarak tahmin edilmekte. 

4- Antoine Griezmann

Sezon sonunda Barcelona'ya transfer olan yıldız forvet, listemizin dördüncü sırasında yer alıyor. Antoine Griezmann'ın Barcelona da neler yapacağı henüz belli değilken, kazandığı ücret dudak uçuklatacak düzeyde. Yıllık geliri 50 Milyon Euro civarı olan Griezmann, beklentilerin çok yüksek olduğu bir futbolcudur. 

5- Gareth Bale 

100 Milyon Euro'luk bedeliyle Real Madrid'e geldiği zaman en pahalı transfer olmuştu. İlk zamanlar beklentileri karşılasa da günümüzde vasatın üzerine çıkamayan Gareth Bale'nin Real Madrid ten ayrılma durumu söz konusudur. Bu kadar karmaşanın içerisinde olsa da yıllık geliri 40 Milyon Euro'luk kazancı var. 

6- Gerard Pique

O bir duvar... O bir efsane... Onun adı Gerard Pique... Kimler geldi... Kimler geçti.. ama o hala Barcelona'nın defansındaki duvar olmaya devam ediyor. Yılların eskitemediği İspanyol yıldızın yıllık geliri 34 Milyon Euro civarı. 

7- Toni Kroos

Real Madrid'in orta sahasındaki Alman yıldız, takımın iyi bir performans sergileyemediği zamanlarda gözden bir nebze düşse de maaşıyla sıralamamızda yedinci sırada yer aldı. Alman yıldızın yıllık toplam geliri 30 Milyon Euro civarı.

8- Sergio Ramos 

Futbol severler arasında büyük bir tartışma konusu... Kimileri için saha içerisinde futbol ahlakının dışına çıkan bir futbolcu. Kimileri için kazanmak için kazanmak için her şeyi yapacak hırçın bir İspanyol boğası. Herkes farklı düşünse de Puyol dan sonra dünyanın görebileceği en iyi defans oyuncusu. Defans oynamasına rağmen 100 küsür gol atmayı başaran enterasan bir kişilik olan Sergio Ramos'un yıllık geliri 27 Milyon Euro civarı. 

9- Luis Suarez

Mahşerin iki atlısından bir tanesi... O Messi'nin sahadaki en iyi arkadaşı. Barcelona'nın muhteşem forveti Luis Suarez'in yıllık geliri 26 Milyon Euro civarı. 

10- Zlatan İbrahimovic (BAY EGO) 

Sayın, Bay Ego... Yaptığı ilginç hareketler, kendini futbolun Tanrısı olarak nitelendiren, uzun bir dev... 38 yaşına gelmiş bir gol makinesi... Şu günlerde Amerika da futbol hayatını noktalayan İbra Kadabra, Milan ile anlaşacak gibi gözüküyor. Yeni kazancı ne olur bilinmez ama Bay EGO'nun bilinen yıllık geliri 25 Milyon Euro civarı. 

Editör: TE Bilişim