Futbol yorumcusu Erman Toroğlu, 5 hakemin kızağa çekileceğini öne sürdü. Aspor'da değerlendirmelerde bulunan Toroğlu, " Yetersiz performans ve Merkez Hakem Kurulu'nun direktiflerini yapmaması nedeniyle Alper Ulusoy, Atilla Karaoğlan, Mustafa Öğretmenoğlu, Suat Arslanboğa ve Ramazan Keleş'e sezon sonuna kadar görev verilmeyecek" dedi.

Veysel Sarı'ya 2. sarı tartışma yarattı

Toroğlu'nun sezon sonuna kadar maç verilmeyeceğini iddia ettiği Alper Ulusoy son olarak Antalyaspor-Beşiktaş maçını yönetmişti. Bu maçta Veysel Sarı'yı oyundan atması çok tartışılmış ve Antalyaspor tarafından düdüğünü asması istenmişti.

Atilla Karaoğlan ise Kayserispor-Alanyaspor maçında düdük çalımıştı. Maç sonu Kayseri yönetimi Sapunaru'yu ikinci sarıdan atan Karaoğlan'a tepki göstermişti.

Penaltı vermediler diye mi?

Mustafa Öğretmenoğlu ise Trabzonspor-Denizlispor maçının VAR hakemi olarak görev yapmıştı.

Suat Arslanboğa ise son olarak Hatayspor-Fenerbahçe maçında sahaya çıktı. Bazı hakem yorumcuları, Arslanboğa'nın Hatay lehine iki pozisyonda penaltıyı es geçtiğini iddia etmişti.

Ümraniye-Samsun tekrar edilecek

Erman Toroğlu, TFF 1. Lig'de geçen hafta oynanan Ümraniyespor-Samsunspor maçında kural hatasına imza atan Ramazan Keleş ile birlikte görevli olan Sezgin Çınar, Gökmen Baltacı ve Tayfun Sarı'nın da maçlara verilmeyeceğini söyledi.

Toroğlu ayrıca söz konumu maç için Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun tekrar kararı vereceğini ama maçı 90 dakika mı yoksa, 1-1'den itibaren mi yoksa 2-2'den itibaren mi oynatılacağına henüz karar verilmediğini söyledi.