Zirve ortağı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, milli takımlara daha çok oyuncu verip hazırlık maçları bile oynamalarına rağmen sadece 3’er gün izin yaptı. Buna rağmen en çok birlikte olmaya, birbirini tanımaya ihtiyacı olan Trabzonspor’da ise 15 günde izin sayısı 5’e ulaştı. Üstelik Fırtına’yı hayati bir viraj bekliyor.

Yeni kurulmuş bir takımın en büyük sıkıntısının saha içi ve dışı uyum olacağı Trabzonspor’u yönetenlerin de aklında olan bir durumdu. Öyle de oldu...

Karadeniz temsilcisi, geride kalan 6 haftada zaman zaman iyi sinyaller verip 2 galibiyet alsa da özellikle puan beklentisinin yüksek olduğu haftalarda çok ciddi kayıplar yaşadı. Özellikle Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarının ikinci yarılarında gelen toplam 7 gollü yenilgiler Bordo-Mavililer’in özgüvenini ciddi şekilde sarstı. Konuştuğum tüm oyuncular ve hatta takıma yakın idareciler, her fırsatta şunu vurguladı: Aramızda en küçük bir sorun yok. Maçların bazı bölümlerini çok iyi oynuyor, pozisyonlar da buluyoruz. Ancak atamadıkça stresimiz artıyor, ardından bir de gol yersek psikolojik olarak dağılıyoruz.

Tedaviyi reddetmek...

Yani birlikte zaman geçirmeye, yara sarmaya, beraber oynamaya, sistem ya da sistemleri ezberlemeye ihtiyaçları, sorunlara çözüm bulmak için belki normalden daha fazla pratik yapmaya ihtiyaçları vardı Bordo-Mavililer’in... Bunun için de girilecek kritik viraj -Akhisar, Galatasaray (d), Rizespor ve Beşiktaş (d)- öncesinde uzun milli ara kelimenin tam anlamıyla ilaç niteliğindeydi. Ancak görüntü, hastanın tedaviyi reddettiği şeklinde.

Rakipler çalışırken

Kısaca rakiplere bakalım ve bir fotoğraf çekelim... Beşiktaş son şampiyon, Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor, milli takımlara birçok oyuncu veriyor. Milli arada Şenol Güneş’in takıma verdiği izin süresi sadece 3 gün. Üstelik Kartal, ligin lideri Başakşehir ile bir de özel maç oynuyor. Galatasaray... Ligin belki de en formda birkaç takımından biri, milli sayıları malum, onlar da özel maç için Bulgaristan’a bile gitmekten geri durmuyorlar. Riekerink de sadece Şenol hoca kadar izin hakkı tanıyor Aslanları’na. Fenerbahçe’nin çalışmaya daha fazla ihtiyacı var, Advocaat Türkiye’de olmasa da takım sahada olabildiğince fazla vakit geçiriyor, onlar da sadece 3 gün izin yapıyor.

Elbette hoca bilir ama...

Ve Trabzonspor... Takım 15 günlük milli maç arasında tam 5 gün izin yapıyor. En çok beraber olmaya, yara sarmaya, puan kazanmaya ihtiyacı olan Bordo-Mavililer, bildiğimiz ölçülerde bir hazırlık maçını ise planlamasına almıyor. Elbette Ersun hocanın bir bildiği vardır ama olası kötü sonuçlar halinde geride bu kadar çok kötü izlenim ve imaj varken, kendi kredisinin Trabzonspor kamuoyunda hızla tükenmesine yol açacaktır.