Süper Final Şampiyonluk Grubu son hafta mücadelesinde Galatasaray ile berabere kalarak şampiyonluğu ezeli rakibine kaptıran ve hüzne boğulan Fenerbahçe'ye, ikinci darbe taraftarının çıkardığı olaylar yüzünden geliyor. 

Galatasaray'ın şampiyonluğunu Kadıköy'de ilan etmesine ve kupayı Saracoğlu Stadı'nda kaldıracak olmasına isyan ederek sahaya dalan, koltukları kıran ve emniyet güçleri ile çatışan sarı-lacivertli taraftarların tüm eylemleri karşılaşmanın temsilcileri İbrahim Yuşan, Candemir Özdemir, İbrahim Tuka ve Halit Arslan tarafından en ince ayrıntılara kadar rapor edildi. Bugün Futbol Federasyonu'na gönderilecek temsilci raporlarında kupa töreninin engellenmesi maksadı ile stat elektriklerinin kapatıldığı ve sahanın sulandığının altı çizilirken, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilecek Fenerbahçe'ye beş maç seyircisiz oynama cezası verilmesi bekleniyor. Müsabaka sırasında saha olayları yaşanmadığı için bu cezanın üç maçla sınırlı kalabileceği de iddialar arasında. 

SEYİRCİDEN TAMAMEN MAHRUM OLACAK 
Bu sezon uygulanmaya başlanan, seyircisiz maçları kadın ve çocuklara açma uygulamasının kaldırılması gündemde olduğu için Fenerbahçe, yeni sezonda beş hafta seyircisinden mahrum kalabilir.. 

SAVAŞ MEYDANI GİBİ 
Son düdüğün ardından sahaya dalarak stat içi ve çevresini savaş alanına çeviren holiganlar, güvenlik güçleriyle çatışıp, sarıkırmızılı futbolcuların uzun süre soyunma odasından çıkamamasına neden olmuştu. Ayrıca kupa töreninin engellenmesi için stat ışıklarının kapatılıp, saha zemininin sulamaya başlaması da Fenerbahçe'nin başını ağrıtacak.
Editör: TE Bilişim