Akın, "Savcılıktan başlayım. Çünkü poliste baskı oluşmadı. Savcı Mehmet Berk bana hep önyargılı davrandı. Verdiğim ifadeleri beğenmedi. Benim istediğim gibi ifade ver dedi. Dışarı çıkın düşünün dedi. Yoksa tutuklanacaksın dedi. İçeri girdiğimde ailem ile tehdit etti. Aileni göremezsin dedi. Pencereden bak istersen ailene dedi. Avukatımı da orada ilk defa gördüm. Berk’e bedduam var. Allah yukarıda bir gün çıkarır. Benim içim rahat Türk futboluna ve arkadaşlarıma ihanet etmedim. Mahkemede bana Beşiktaş maçını sordular Fenerbahçe’yi sormadılar. 5 dakika sürdü ifadem" dedi. 

-AYAĞIMA KRAMP GİRDİĞİ İÇİN ÇIKMAK İSTEDİM- 
Üye hakimin, “Abdullah Avcı verdiği ifade de ‘İbrahim kasığının çekildiğini söyleyerek maçtan çıkmak istedi. Ben dayan dedim ama ısrar edince çıkardım dedi. Ne diyeceksin bu konuda?" sorusu üzerine, “Benim ayağıma kramp giriyordu. 60. dakikalarda beni çıkar dedim. Biraz dayandım sonra hoca çıkardı. O anda da zaten 2-1 galiptik" diye yanıt verdi. 

-AKIN’IN TELEFON GÖRÜŞMELERİ- 
Daha sonra üye hakim Akın’ın bir telefon konuşmasında, “Maçtan çıkmayı ben istedim. Beşiktaş ile anlaştım. Gol atınca biraz karıştı diyorsunuz" şeklindeki telefon görüşmesini okudu. 

MAHKEME BAŞKANI: “HOCA SENİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR" 
Daha sonra Akın’ın bir cami hocası ile yaptığı telefon konuşması salonda dinletildi. 
Telefon görüşmesinde, “Hocam bir menajer arkadaş aradı gol atmasın 100 bin dolar para verelim dedi" sözleri dinletildi. Bu ses kaydının ardından cami hocası olduğu belirtilen kişinin sözlerine yorum yapan Mahkeme Başkanı, “Burada hoca seni parayı almaya ikna ediyor gibi" sözleri salonu güldürdü. İbrahim Akın ise, "Söyleyecek bir şey yok. Gerçekten çok cahilce..." Akın’ın, cami hocası ile yaptığı görüşme salondakileri bol bol güldürdü. 

MAHKEME BAŞKANI: “SANA NASIL İNANALIM" 
Söz konusu telefon görüşmesindeki konuyu kafasından uydurduğunu, konuşmadaki menajer ve para konularını uydurduğunu belirten Akın’a mahkeme başkanı, "İfadelerin çelişkili. Ya şimdi de uyduruyorsan nasıl inanalım sana?" diye sordu. Akın da, “Ben bir şey yapmadım. Ben şike yapmadım" dedi. 

“MENAJERİM KENDİNİ SIKMA DEDİ" 
Akın, menajerinin Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarından önce kendisi ile görüştüğünü belirterek, “Menajerim kendini sıkma iki kulüp de seni istiyor dedi" diye konuştu. 

“KIBRIS’TA KUMAR OYNUYORUM" 
Akın’ın “Ben at yarışı, kumar oynuyorum Kıbrıs’a gidip" demesi üzerine Mahkeme Başkanı, “İddia oynuyor musun?" diye sordu. Akın ise “Yok" yanıtını verdi. Mahkeme Başkanı, “Her türlü kumar var, iddia yok" dedi. Akın, söz konusu iddialar ile ilgili HSYK’ya bu konu hakkında bilgi verdiğini, HSYK’nın kendisini dinlediğini söyledi. 

“TAYFUR HOCA İLE KONUŞMADIM" 
İbrahim Akın, “Ben Beşiktaşlıyım. Her maçta Beşiktaş’a gol atıyorum. O gün de gol attım. Tayfur hoca ile maç öncesi transfer ile ilgili konuşmadım. Sadece Tayfur hoca beni Gençlerbirliği maçından sonra galibiyet nedeniyle beni menajerim aracılığıyla tebrik etti" şeklinde konuştu.