EURO 2020 Avrupa Şampiyonası'na puan alamadan veda eden A Milli Takım'ın performansı eleştiri konusu olmuştu. A Milli Takım, gruptaki tüm rakiplerine yenilerek puan alamadan veda etmişti.

A Milli Teknik Direktörü Şenol Güneş turnuvanın ardından suskunluğunu bozdu ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Deneyimli hoca, başarısızlığın sorumluluğunu üzerine alırken, birçok konuda konuşmuştu.

Şenol Güneş'in basın toplantısıyla ilgili eleştiri eski Beşiktaşlı isimden geldi.

cSkorer'den Nergis Aşkın'a konuşan İbrahim Üzülmez, Şenol Güneş'in yaptığı açıklamalara değindi. 

Üzülmez'in açıklamalarından bazıları şu şekilde: 

Şenol hoca bu ülkenin yetiştirdiği en önemli teknik adamlardan biridir. Hocam bitmiş artık turnuva, en kötü oynayan takımız. Basın toplantısı yapıyorsun, İtalya’nın ısınması böyleydi, Dorukhan şöyle yapması lazım. Bitti artık yani çık yapamadım Türk halkından özür diliyoruz de hocam.

Bunu yapmak çok mu zor ? Başarı da alkışladık tabii ki. Ama şimdi gelinen noktada turnuvanın en kötü takımıysak yapamadık özür diliyoruz de. İtalya’nın ısınmasını deme hocam. Sen de ısın. O mücadeleyi o coşkuyu göster. Beklentimiz buydu.

Taylan’ın sakatlanması, Dorukhan’ın yurt dışına gitmesi. Bize ne kardeşim kaç yaşında adam. Bunları mı konuşacağız Şenol hocam? Burada bir başarısızlık var ve başarıyı kabullenen yok. Ne federasyon ne hoca. Sadece suçlu oyuncular mı yani ? Benim gittiğim takımlarda ilk beni gönderdiler oyuncular hala oynuyor. Devam ediyorlar. Buradaki süreçte herkesin o özeleştiriyi yapması lazım.

TRABZONSPOR BİR TIK ÖNDE
Trabzonspor yaş olarak biraz ilerde oyuncular ama backgroundları çok geniş oyuncular aldı. Dolayısıyla Trabzonspor bu konuda bir tık daha önde. Beşiktaş’a da Ghezzal ve Rosier’in takıma katılma oranı yüksek deniyor. Beşiktaş kadrosunu bozmazsa ki şu anda duruyor kadro, Ghezzal ve Rosier’de katılırsa daha iyi olacak. Galatasaray’ın avantajlarından biri Fatih Terim. Fatih Terim iyi yönetiyor takımı. Nerelerden geldiler averajla kaçırdılar şampiyonluğu. Kadro kalitesi de kötü değildi ama krizlerden çıkarttı takımı. Erol hoca Fenerbahçe’de sevk idare de sıkıntı yaşadı. Emre hoca geldi bir mağlubiyet aldı. Emre hoca da başarısız değildi. Ben Fenerbahçe’nin Emre hoca ile devam etmesi gerektiğini düşünenlerdenim açıkçası. Emre hocanın oyuncular üzerinde de bir hakimiyeti olduğuna inanıyorum.