Türk parasını koruma kapsamında dövizle yapılan sözleşmelerinin TL'ye dönüştürülmesi kararı, yerli oyuncular gibi antrenörlere de uygulanacak. 

Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı bulunan teknik direktör ve oyuncuların sözleşmeleri TL olarak yenileniyor.

KULÜPLER, KURU 5.2'DE SABİTLEMEK İSTİYOR
13 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan karar ve bu konuda verilen bir aylık süre bugün dolarken, bu durum kulüplerin rahat bir nefes almasına sebep olacak.

Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olanları kapsayan bu kararın tebliğine göre yabancılar dışında kalan herkesin sözleşmesi, zorunlu olarak, Türk lirasına döndürülecek.

Bu durum, kulüplerin sunacağı sözleşme koşullarını çok önemli hale getirdi. Kulüpler Birliği Vakfı'nda alınan euro için 5.2'lik sabit kur uygulamasının ne kadar bağlayıcı olacağı da bu çalışma sonrasında ortaya çıkacak.

TERİM VE GÜNEŞ'İN KAYBI BÜYÜK
Kulüplerde görev yapan ve başarısıyla kendini kabul ettiren, Fatih Terim, Şenol Güneş gibi teknik adamlara nasıl bir öneri sunulacağı da merak konusu. Bu sezon 3 milyon euro alan Fatih Terim, bugünkü kurla yaklaşık 21 milyon lira kazanırken, Kulüpler Birliği'nin önerdiği 5.2 TL ile 15 milyon 600 bin lira alacak. Eğer anlaşma sağlanamazsa tebliğde yer alan ve belirli olacak 2 Ocak 2018'deki Merkez Bankası euro kuru ise 4.55. Bu da 13 milyon 657 bin 500 lira demek.

Aynı şekilde üç büyüklerde görev yapan diğer yerli teknik adam, Şenol Güneş. Sezon başında Beşiktaş ile sözleşme imzalayan Şenol Güneş'in aldığı rakam resmi olarak açıklanmasa da, 2.5 milyon euro olduğu ifade edilmişti. Buna göre Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugünkü kurdan 17 milyon 125 bin lira alırken, Kulüpler Birliği'nin fikslediği 5.2'ye göre maaşı 13 milyon liraya inecek.

KARAMAN TL OLARAK ANLAŞTI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ve Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bugüne kadar tüm sözleşmelerini Türk lirası olarak yaptı. 

Editör: TE Bilişim