Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı 'örgüt üyeliği, şike ve teşvik suçunu işlediği' iddiasıyla hapse mahkum eden İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci'nin, kararın temyiz edileceği Yargıtay'dan 'Pekiyi' notu aldığı ortaya çıktı.

 

TV HABERTÜRK MUHABİRİ YASEMİN GÜNERİ'NİN ÖZEL HABERİ'ne göre; 2 Temmuz'da karara bağlanan şike davasında, şimdi gözler Yargıtay'a çevrildi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da karalarında olduğu 93 sanıklı davanın, 4,5 ay gibi kısa bir zamanda karara bağlanmaı rekor sayıldı.

 

9. DAİRE 'PEKİYİ' NOTU VERMİŞTİ

Aziz Yıldırım'ın örgüt üyeliği, şike ve teşvik nedeniyle 6 yıl hapse mahkum olduğu davanın kararını veren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaklaşık 1,5 ay içerisinde gerekçeli kararını da yazacağı öğrenildi. Yargı çevreleri, Aziz Yıldırım'ın örgüt üyeliğinden mahkum olduğuna dikkat çekerek, temyiz incelemesinin Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından yapılacağını öne sürüyor. İşte o dairenin bundan 4 yıl önce şike kararını veren mahkemenin Başkanı Mehmet Ekinci'yi dosyaların büyük bir bölümünden pekiyi verdiği ortaya çıktı.

 

HABERTÜRK TV O BELGEYE ULAŞTI

Habertürk, İstanbul Özel Yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atanmadan önce Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yapan Ekinci'nin 2008 yılında 'örgüt üyeliği7 suçundan mahkum ettiği bir dosya nedeniyle Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nden 'Pekiyi' aldığı belgeye ulaştı.

 

Hakimlere, karara bağladıkları dosyalara göre not veren Yargıtay, Mahkeme Başkanı Ekinci'ye en iyi not olan 'Pekiyi' vererek kararlarının isabetli olduğuna hükmetmişti.

 

REKOR OLARAK GÖRÜLÜYOR

38 yaşındaki Mehmet Ekinci'nin genç yaşta İstanbul'daki özel yetkili mahkemelerde başkanlık görevine atanması yargı çevrelerinde bir rekor olarak değerlendiriliyor.

 

Şimdi gözler, şike davasının temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde...

 

İŞTE O BELGE


Editör: TE Bilişim