İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve şu sıralar İtalya ülkesini de etkisi altına alan koronavirüs salgını son olarak İtalyan futbolseverlerin tepkisine sebep olan bir uygulamayı hayata soktu.

İtalya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada bundan böyle Seria A maçlarının seyircisiz oynanacağı açıklandı. Ülkede yeni tip koronavirüs olarak bilinen Kovid-19’un yayılmasını engellemek amacıyla Başbakanlık Kararnamesi gereği bu uygulamaya geçildiği açıklanırken, kararın yeni bir Kararname yayınlanmazsa 3 Nisan 2020 tarihine kadar geçerli olduğu duyuruldu. Öte yandan Kararname gereği İtalya’da farklı farklı çok sayıda tedbirin alındığı da belirtildi.

Seyircisiz maç oynanmasına ilişkin kararın açıklanmasının ardından İtalyan taraftarlar bu konuya büyük tepki gösterdi. Her ne kadar İtalya genelinde koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısının 100’ü geçse de vatandaşlar abartılı gördükleri bu uygulamayla ilgilerini sosyal medya üzerinden dile getirmeye başladı. Birçok taraftar uygulamanın gereksiz oldğunu belirtirken, bazıları ise seyircisiz maç kararı yerine, seyirci aralıklarının artırılmasını ve stadın yarı kapasitesine müsaade edilmesi gibi alternatif çözümler bulunabileceğini dile getirdi.