2. yarının en çok puan toplayan takımı durumundaki Bordo-Mavililer’de, Şenol Güneş’in koyduğu, “PSV maçına kadar kaybetmemeliyiz” hedefi de Karabük maçı hariç tuttu.
Trabzonspor’un yükselişi rakiplerinin de puan kaybıyla hızlanıyor...
Ligin ilk yarısını 24 puanla sekizinci sırada tamamlayan Bordo-Mavililer için felaket senaryoları yazılmaya başlanmış, takım Play-Off’a kalsa bile üst sıralardaki diğer ekiplerle olan puan farkından ötürü büyük hedeflerin ıskalanacağı varsayımları yapılmıştı. Ancak ikinci etapta süreç her açıdan Karadeniz ekibinin istediği gibi gelişti.
Son haftadaki Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kayıpları da göz Ngsbahis önüne alındığında Trabzonspor, her galibiyette 3 puandan fazlasını kazandı, ikinci bölümün en iyi takımı olmayı başardı. Teknik direktör Şenol Güneş’in de ikinci yarı öncesinde koyduğu, “PSV maçına kadarki karşılaşmalarımızın tamamını kazanırsak işin rengi lehimize değişebilir” öngürüsü de 1 maç hariç şimdilik hayata geçmiş durumda. 7 karşılaşmasının 6’sında sahadan galibiyetle ayrılan Bordo-Mavililer, sadece Kardemir Karabükspor’a yenildi.
PSV maçına kadar önce Antalya’ya gidip ardından da Gaziantepspor’u konuk edecek Fırtına, 2’de 2 yapabilirse rakiplerinin muhtemel kayıpları sayesinde bir anda üst sıraların gerçek ortağı olacak. Trabzonspor’un zorlu fikstürü de ligin sonuna denk geliyor. Güneş’in öğrencileri, son 6 maçın 3’ünde İstanbul ekipleriyle kozlarını paylaşacak.