Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rıdvan Dilmen ve Murat Kosava'nın sorularını cevapladı.

Spor gündeminin yorumlandığı programda, 4 büyük kulüp başkanları Cumhurbaşkanı'nın kulüplere desteklerini anlattı.

"ERDOĞAN, KULÜPLER İÇİN BÜYÜK ŞANS"

Dursun Özbek: Her şehirde aşağı yukarı çok modern tesisler yapıldı. Dünya çapındaki her türlü organizasyonu artık Türkiye alabilecek kapasitede. Bunun için sayın Cumhurbaşkanına teşekkür etmek lazım. Tabi kendisi de futboldan geliyor. Futbola büyük önem veriyor. Hiç bir kulüp yok ki; sayın Cumhurbaşkanına gitsin de derman bulamasın. Bütün spor kulüpleri, özellikle futbol kulüpleri için büyük bir şans.

TFF BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN: TFF, Sayın Cumhurbaşkanımız Türk sporu için büyük bir şans. Sayın Cumhurbaşkarımızın himayelerinde ve devletimizin garantörlüğünde 2024'ü muhakkak kazanacağımızı düşünüyorum. Çünkü Türkiye'nin futbola son bir kaç senedir yaptığı yatırımı dünyada hiçbir ülke yapmadı. Yapamazda. Türkiye'deki yeni statların yaş ortalamasına bakarsanız, 1.5 veya 2 yaş. Bu, Avrupa Şampiyonası için büyük ve önemli bir olay. Onun için sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu şampiyonayı da alacağımızı düşünüyorum. Zaten Vodafone Park, Süper Kupa finalini aldık. 2020 Şampiyonlar Ligi finaline adayız. İnşallah alacağız.

"KULÜPLERİN DERTLERİNİ ÇÖZMÜŞTÜR"

Aziz Yıldırım: Kulüplerin bütün sorunları, Kulüpler Birliği üzerinden gidildiği ve dertler anlatıldığında, bu dertleri her zaman çözüm bulmak için kanunlar çerçevesinde destek olmuştu. Bundan dolayı şahsım kulübüm adına Kulüpler Birliği döneminde yaptığım çalışmalarda da bu yardımları destekleri gördüğüm için ayrıca teşekkür ediyorum. Esas Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye yapmış olduğu katkı, FETÖ ve örgütleriyle yaptığı mücadeledir. Bunu her yerde söylemeye mecburuz. 15 Temmuz'da sayın Cumhurbaşkanının etrafında bu direniş olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti belki tarihte yok olmuş olacaktı. Esas başarısı, söylememiz gereken budur. Sporda sayın Cumhurbaşkanı kulüplerin dertlerini çözmüştür, çözmeye devam ediyor.

"FUTBOLU DA ÇOK İYİ BİLİYOR"

Fikret Orman: Sporla çok ilgili bir Cumhurbaşkanımız var. Hem konuya vakıf bir cumhurbaşkanımız var. Bizim camiamızla çok ilgili. Zaten stadın yapılmasında her seferinde dile getirdiğimiz gibi çok büyük pay sahibi. O zaman da söyledim, hala söylüyorum. Allah razı olsun. Geçen maçı beraber seyrederken de şuna vakıf oldum. Futbolu da çok iyi biliyor. Oyun, oyunu okuması, sporcular hakkındaki bilgileri, taktik bilgisi... İnanılmaz derecede bilgi sahibi. Beni çok etkiledi.

TBF BAŞKANI HİDAYET TÜRKOĞLU: Çok şanslı bir ülke olduğumuzu herkesin bilmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız her fırsatta hem sporcularla hem de yönetimsel anlamında herkesle iyi ilişkileri olan sporun daha ileride olması için emek sarf eden birisi. Bazen biz bile kendisine söylemeden kendisi bize maç skorları ve gidişatı söyleyen bir cumhurbaşkanı. Her fırsatta hem sporu hem spor camiasının yanında.

"SPOR CAMİASI İÇİN BÜYÜK ŞANS"

Muharrem Usta: Son yıllarda Türkiye’de sporun altyapısıyla ilgili inanılmaz bir değişim var. Başarı orataya çıkacaksa bunun olmazsa olmazlarından birisi tesisler. Türkiye’nin dört bir yanına olağanüstü tesisler yapıldı ve işin bir bacağının tamamlanması açısından sayın Cumhurbaşkanımızın büyük bir reform oldu. İşin yatırım tarafıan geliyor cumhurbaşkanı, ekonomik tarafına geliyor cumhurbaşkanı sportifta artık söyleyeceğimiz birşey kalmıyor. Zannediyorum kulüplerin artık bu noktada gereğini yapması gerekiyor. Aslında spor camiası için büyük bir şans. Bunu en iyi noktaya taşıyabilmek adına kulüplerin sorunlarını çözebilmek açısından gerçekten büyük desteğini görüyoruz.

"DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR STAT YATIRIMI YAPILDI"

Göksel Gümüşdağ: Sayın Cumhurbaşkanımız spora ve futbola çok büyük hizmetleri oldu. Özellikle son 10 yılda, dünyada eşi benzeri olmayan bir stat yatırımı yapıldı. Maalesef bu statlara rağmen, devlet ve sayın cumhurbaşkanımız bu hizmetleri yapmasına rağmen kulüpler aynı oranda başarılı değil. Ben başarılı olmadığımız düşünüyorum. Bundan sonra kulüpler, hem sayın Cumhurbaşkanımıza hem halkımıza yeni yapılanmayı önlerine koymamız lazım. Kalıcı ve uzun soluklu bir proje üretirsek Türk futbolunda çok daha başarılı süreçleri yaşarız.