Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Medipol Başakşehir geçtiğimiz hafta deplasmanda 3-1 kaybettiği rakibini uzatmaya giden maçta 4-1 mağlup ederek son 16’ya kalmayı başardı.

Bu sezon Süper Lig’de oynadığı kaliteli futbolla 46 puana ulaşan ve ligin zirvesine çıkan Medipol Başakşehir, kalitesini Sporting Lizbon karşısında da göstererek tur atlamayı başardı. Deplasmanda oynadığı maçtan 3-1 mağlup ayrılan ve büyük bir baskı altında maça başlayan temsilcimiz maça bir hayli istekli başladı. Rakibine ilk yarıda nerdeyse top göstermeyen Medipol Başakşehir ilk golü 31. dakikada Martin Skrtel ile buldu. Baskısını sürdüren Medipol Başakşehir ilk yarının son saniyelerinde Danijel Aleksic’in harika golüyle durumu 2-0’a getirdi ve soyunma odasına büyük bir moralle gitti.

İkinci yarının 68. dakikasında Sporting Lizbon’un golüne engel olamayan Başakşehir, maçın uzatmalarında Edin Visca’nın golü ile durumu 3-1’e getirdi ve maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında ortada geçen oyunda dakikalar 118’i gösterirken penaltı kazanan Başakşehir, Edin Visca’nın kullandığı penaltıyı gole çevirdi ve rakibini 4-1 mağlup etti. Medipol Başakşehir bu sonuçla tarihinde ilk defa Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalma başarısı gösterdi.

Editör: TE Bilişim