Pazar günü oynan West Ham United - Liverpool maçında Salah'ın Müslüman  kimliğine yönelik hakaret içeren tezahürat yapıldığını gösteren bir video ortaya  çıktı.

Videonun sosyal medyada yayılması üzerine İngiliz polis teşkilatı  Scotland Yard, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Polisten yapılan yazılı açıklamada, "4 Şubat Pazar günü Londra  Stadı'nda oynanan West Ham - Liverpool maçında bir oyuncuya yönelik ırkçı  ifadeler içeren sözlü saldırıyı gösteren videonun farkındayız. Memurlarımız  videoyu inceliyor. Henüz hiçbir gözaltı yapılmadı ve incelemeler devam ediyor."  ifadeleri kullanıldı.

Polis açıklamasında görgü şahitlerinin de kendilerine başvurması  çağrısında bulunuldu.

West Ham United'dan yapılan yazılı açıklamada da kulüp olarak şiddet  içeren ve istismara giren hiçbir davranışa hoşgörü göstermedikleri belirtilerek,  "Herkese açık bir kulübüz. Yaş, ırk, din, inanç, medeni durum, cinsiyet, cinsel  yönelim ve özür ayrımı olmaksızın herkes Londa Stadı!nda sıcak bir şekilde  karşılanır." ifadesi kullanıldı.

İngiltere'de ırkçı ve İslam karşıtı gruplar özellikle futbol  taraftarları arasında örgütleniyor.

Bu tür grupların en büyüğü olarak bilinen "Football Lads Alliance" son  2 yılda başkent Londra'da gerçekleştirdiği kalabalık yürüyüşlerle gündeme  gelmişti.

Editör: TE Bilişim