NE YAPAYIM TRABZOSPORLUYUM YALAN MI SÖYLESEYDİM!
"O gün soyunma odasında herkes bağırıyordu; dışarı çıkıp Don Kişot olan ise bendim" dedi.
Şampiyonlar Ligi Play-Off maçı için İstanbul'a gelen Emenike, şike çalkantılarının yaşandığı sezondaki Karabükspor-Fenerbahçemaçı sonrası kendisi hakkında bazı iddialarda bulunan kaleci Bülent Ataman'la ilgili konuştu.
 
Emenike, Bülent Ataman'ın "Oynasa ne olacaktı ki, 10 kişi oynamış olacaktık" sözleri için "Bazı insanlar sakat olmadığımı ve o maçta takımıma ihanet ettiğimi düşündü. Ama gerçekten sakattım. Ataman'a kırgın değilim. Onunla beraber takılırdık" dedi. Ve Ataman da bir süredir devam eden sessizliğini bozdu.
 
İşte Ataman'ın açıklamaları: "Bu sivri dilimiz bize ne yazık ki zarar verdi. Daha iyi bir kariyer yapabilirdim ama buna da şükür. Yani çok zararını gördüm açıkçası ama Allah'a şükür ben bana göre doğru olan şeyleri söyledim. Benim hakkımda hâlâ teşvik primi almışım, dağıtmışım dedikoduları; ağır konuşacağım ama saygısızlık yapmak istemiyorum.
 
Halbuki sen Karabükspor-Fenerbahçe maçından önce 1 hafta telefonlarımı kapattım. Çünkü ben Trabzonluyum. Amcamın oğlu arıyor, amcam arıyor, dedem arıyor. Orada bir yanlış kelime konuşurlar ve birileri bunları kullanır." "Ne yapayım yani ben Trabzonluyum, Trabzonsporluyum.Yalan mı söyleyeyim yani?
 
Ama bunu Trabzonsporlu olduğum için yapmadım. Orada bana göre bazı sıkıntılar oldu. Biz de o isyanımızı dile getirdik. Soyunma odasında 20 adamvardı. Kulüp başkanı, yöneticiler gibi...
 
İçeride habire bağırıyorlar, küfür ediyorlar, ona bağırıyorlar, buna bağırıyorlar. Dışarı çıkıyorlar tabii tek rahatsız biziz ya biz konuşuyoruz! Don Kişot biz olduk diyelim." “Biraz kırdık ettik ama...” "Etik Kurulu'na gittiğimzaman sordular. 'Delilin var mı?' dediler.
 
Doğru diyor adamlar! Biz de öyle boş boş konuştuk orada. Elimde fotoğraf yok, delil yok. Emenike'ye gelince, Allah var, geldiği zamanda çok sahip çıktım çocuğa. Takımdakiler pek sevmezdi onu. Bana karşı hiçbir saygısızlığını görmedim. Biraz kırdık ettik yani onu."