Sağlam öyle bir açıklama yaptı ki.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transferde sık sık adı geçen oyuncularla ilgili kampın ilk başında sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Başkanımızın, Necmettin Beyin ve benim görüşmelerimizin ardından oyuncularımızın kafası bulanıklıktan kurtuldu, devam ettiler" dedi.
Bursaspor Futbol Şubesi tarafından takımı takip eden gazetecilere Özlüce Tesisleri'nde iftar yemeği verildi. Yemekte konuşan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Parma'dan transfer edilen Şilili orta saha oyuncusu Cristobal Jorguera'nın yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacağını belirterek, şu bilgileri verdi: "Herhangi bir bonservis ücreti ödemiyoruz. Ücretini daha sonra açıklayacağız. Yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra Bursaspor'un futbolcusu olacak. 2+1 yıllık sözleşme olacak sanırım, o da yarın görüşmede netlik kazanacak. Transferlerimiz devam edecek. Alacağımız 4-5 oyuncu var, bunlar alternatif de olabilir. Öncelikli istediğimiz oyuncular var. Olmazsa B kategorisine geçiyoruz, B derken aşağısı değil, istediğimiz oyunculara yakın oyucular. 30 Ağustos'a kadar transfer devam ediyor. Bizim hedefimiz Almanya kampına yetiştirmek. 4-5 tane oyuncu alacağız. Kamp dönemindeki duruma bakarak, ihtiyaç hissedilirse yeni transfer yapabiliriz. Geçen yıldan çok daha iyi bir takım olma yolundayız."
SAĞLAM: OYUNCULARIMIZIN KAFASI BULANIKLIKTAN KURTULDU
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ise kampın ilk etabını çok iyi ve sakatsız geçtiğini belirterek, transferde adı geçen oyuncularla ilgili şunları söyledi: "Güzel çalışıyoruz, yoğun bir dönemi yarın bitireceğiz. Bu dönemde ciddi bir sakatlığımız olmadı. Dün ki antrenmanda Süheyl kardeşimizin burnu kırıldı. Onun dışında şükürler olsu sakatlığımız olmadı. Transferde gündemde olan, ismi farklı kulüplerle geçen oyuncularla alakalı ilk günlerde bazı sıkıntılar yaşadık. Ama daha sonra başkanımızın, Necmettin Beyin ve benim görüşmelerimizin ardından oyuncularımızın kafası bulanıklıktan kurtuldu, devam ettiler. Takıma oyuncu katmak ciddi bir olaydır. Ama içerde bu türlü zihinsel anlamda sorunları olan kafası bulanık oyuncuların sorunlarını giderip takımlarını sahiplenmesini sağlamak da bence en az dışarıda gelecek oyuncu kadar transfer başarıdır. Volkan olsun, Ozan olsun, Bakanbu olsun, Emre Taşdemir olsun, bu anlamda önemli bur kulüp başarısıdır. Ben hiç oyuncu satmamak için direnen başkanımıza e yönetimimize teşekkür ediyorum. Hakikaten hiçbir oyuncuyu satmak istemiyoruz. Ama öyle bir rakam gelir ki, artık satalım dersiniz. Ama olmadı zaten. Ben de şuan takımda bulunan hiçbir oyuncuyu bırakmak istemiyorum. İki yada 3 tane ciddi takviye yapıp, geçen seneden daha iyi bir takım için hepimiz mücadelemizi veriyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız, hepimiz başarılı olmak istiyoruz. Geldik herkesin aklına 2009 ve 2010 başarısı, ve arkasından gelen istikrarlı başarılı dönem geliyor. İnşallah gene başarılı olacağız, çok çalışacağız. Bu işi gene bir kent hareketi haline getireceğiz. Ben bundan çok eminim. Bu güce, kendimize inanıyorum. İnşallah güzel şeyler olacak. Güzel bir şey gelecek hissediyorum. Benim tecrübelerim, yaşadıklarım bunu hissettiriyor."
JORGUERA İYİ BİR ALTERNATİF
Sağlam, Parma'dan transfer edilen Şilili orta saha oyuncusu Cristobal Jorguera'yı Eskişehir'den çok iyi tanıdığını belirterek, "Kişilik karakter itibariyle çok düzgün bir arkadaş. Parma'da yaşanan kaos ortamı, bizim işimize yaradı. Sevdiğimiz, beğendiğimiz bir oyuncu arkadaştı. Geçen sezon Eskişehir'de istemiştik ama Parma vermemişti. Hem ön bölgede hem arkada oynayabilen alternatifi bir oyuncu. Başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim