Şansal Büyüka, Milliyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde Süper Lig'in geleceğiyle ilgili çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı ve Süper Lig'deki olası senaryoları değerlendirdi. 

İşte Şansal Büyüka'nın bugün çok konuşulacak o yazısı:

Lyon karara itiraz etti

Fransa Hükümeti, ligleri mevcut haliyle “tescil etti” ve PSG’nin şampiyonluğunu, Toulouse ile Amiens’in küme düştüğünü ilan etti. PSG zaten bir maç eksiğine rağmen en yakın rakibi Marsilya’dan 12 puan öndeydi. Touloues ile Amiens, tehlike bölgesine “Demir atmış” ve üstlerindeki rakiplerinden puan olarak çok geride kalmıştı. Bu çok net tabloya rağmen, Avrupa kupaları için mücadele eden Lyon, bu karara itiraz etti ve mahkemeye gideceğini açıkladı.

Liverpool şampiyonluğunu çoktan ilan etti 

İngiltere’de Liverpool, bitime kısa bir süre kala en yakın rakibinden tam 25 puan önde... Şampiyonluğunu zaten çoktan ilan etti. Buna rağmen İngiliz kulüpleri toplandı ve yarım kalmış bir ligin “tescil” edilmesinin futbolun ruhuna aykırı olduğunu belirterek, şartlar izin verirse maçları tamamlamak istediklerini açıkladı. Dilerim bizde kalan maçlar oynanır ve lig tamamlanır. Ama şartlar izin vermezse ve lig tamamlanamazsa ne olur? Lig bu haliyle tescil edilir mi? Bizde hem şampiyonluk yarışında, hem tehlike bölgesinde Fransa ve İngiltere’de olduğu gibi açık puan farkları yok. Tam aksine, “Bitişik nizam” bir yarış var. Takımlar “tespih tanesi” gibi dizilmiş, birbirlerini kovalıyorlar.

Lig tescil edilirse lider Trabzonspor “şampiyon” ilan edilir. Başakşehir, Trabzonspor ile aynı puanda ve ikinci sırada... Şampiyonluk için ciddi bir şansı var. Başakşehir bu tescili kabul eder mi? Hadi, Başakşehir’in arkasında milyonlar yok, sesi ve etkisi fazla olmaz diyelim.

Galatasaray buna evet demez isyan çıkar

Galatasaray bu iki takımın 3 puan gerisinde, yani bir maçlık mesafede... Üstelik lider Trabzonspor ile İstanbul’da oynayacak ve maçı kazanabilirse ikili averajda üstünlük sağlayacak. Böyle bir durumda ligi tescil ederseniz, bunu milyonlarca Galatasaraylıya ve koca bir camiaya asla anlatamazsınız. Ligin bu haliyle tescili, Galatasaray’ın üst üste üçüncü şampiyonluğa gidişini, Şampiyonlar Ligi’ne katılma ve büyük para kazanma ümidini bitirir ki, Galatasaray buna asla “evet” demez, isyan çıkar.

Editör: TE Bilişim