Sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılan ve Azerbaycan Futbol Federasyonu’nun resmi instagram sayfasından da paylaşılan video kısa sürede binlerce kişiye ulaştı. Şenol Güneş yayınlanan videoda Azerbaycanlı vatandaşlara “Azerbaycanlı kardeşlerimiz” diye hitap eden Şenol Güneş, onların da desteğini arkalarına alarak gruptan çıkmak istediğini ifade etti. Türkiye’deki futbolseverlere de seslenen Şenol Güneş taraftarların şimdiden biletini almalarını istedi.

Şenol Güneş’in bu çağrısına birçok taraftar cevap verdi. Birçok Türk taraftar biletlerini çoktan aldığını ifade etti, bazıları da Azerbaycan’a giderek destek vereceğini açıkladı. Azeri vatandaşlar ise Bakü’nün Türkiye’nin zaten kendi evi olduğu şeklinde samimi yorumlar yaptı. Yapılan paylaşımı resmi instagram sayfasında paylaşan Türk Milli Takımının resmi instagram sayfasında ise paylaşımın açıklama bölümüne “Tek millet iki devlet” şeklinde not düşülmesi herkesin beğenisini kazandı.

Türkiye Milli Takımı 12 Haziran 2020 tarihinde İtalya’da turnuvanın açılış maçını oynadıktan sonra Bakü’ye uçacak ve 17 Haziran’da Galler ile, 21 Haziran’da ise İsviçre ile Bakü Olimpiyat Stadında mücadele edecek.

Editör: TE Bilişim