UEFA Disiplin Komitesi, TFF’yi 17 Temmuz tarihinde savunma vermeye çağırdı. Buradan çok önemli kararların çıkma ihtimali yüksek görülüyor. Sürecin sonunda şikeciler hak ettikleri cezayı bulup, Trabzonspor’un kupası da müzeye gelebilir.

TRABZONSPOR BAŞVURDU

Önce Trazonspor resmi internet sitesinden UEFA’ya yapılan başvuruyla ilgili şu açıklama geldi. “Kulübümüz, 2010-2011 sezonunda Türkiye liginde gerçekleşen şike eylemleri hakkında, son olarak 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA ve FIFA’ya başvuruda bulunmuştur. UEFA’nın  Kulübümüze bilgi amacıyla ilettiği yazıda; soruşturma başlatıldığı, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu’nun 17.07.2014 tarihli toplantısında konu hakkında karar verileceği ifade edilmiştir. Bir örneği de Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen yazı; “doğrudan etkilenen taraf” sıfatıyla Fenerbahçe SK’ya hitaben yazılmıştır.”

 TFF SAVUNMA VERECEK

Bu açıklamanın detaylarına inilirse ortaya çıkan tablo her bakımdan uzun süre gündemi meşgul edecek gibi gözüküyor. 17 Temmuz'da, TFF, UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin huzuruna çıkacak. İsterse Trabzonspor ve F.Bahçe de konuya müdahil olabilecek. UEFA Disiplin ve Kontrol Komitesi, TFF'ye "Şike süreciyle ilgili verdiğim kararlarla, senin kararların arasında paralellik yok. Daha önce aldığın kararları düzelt"  diyebilecek. Demirören'in Infantino görüşmesinin ardından yaşanan bu gelişme dikkatleri Türk futbolunun üzerindeki ceza ihtimaline çevirdi.

 SÜREÇ ARTIK KISALIYOR

TFF'nin savunmasını dinleyecek olan UEFA, Türkiye'ye kendi organizasyonlarından 1 yıl men cezası verilebilir. Ayrıca TFF yeniden yargılama yapıp, kulüplerin cezalarını kesebilir. Bu konuda daha önce TFF'nin "Tahkim kararları kesindir, bizim için konu kapanmıştır" diye diretme ihtimali de var. Böyle olursa, Trabzonspor'un PFDK'ya yapması muhtemel bir yeniden yargılama başvurusu dosyanın tekrar açılmasını saplayabilir. Ayrıca UEFA, TFF’nin direndiğini görürse, kendisi cezalandırma olayına müdahil olabilir.
Editör: TE Bilişim