Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 7. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Emre Belözoğlu ile müşteki Oğuz Erkan ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, Oğuz Erkan'ın avukatı Ayşe Zuhal Dönmezer, Emre Belözoğlu'nun savcılık ifadesinde küfretmiş olabileceğini belirttiğini, ancak mahkemede küfür etmediğini söylediğini ifade ederek, aradaki çelişkinin ne olduğunu sordu.

Söz alan Emre Belözoğlu, olayın üzerinden uzun zaman geçtiğini belirterek, "Bana öncelikle Oğuz Erkan'la göz göze gelip küfür ettiğim iddia ediliyor. Ben Oğuz Erkan'ı tanımıyorum, göz göze gelerek kendisine küfür etmedim. Benim savcılıkta ifade ettiğim, kendi kendime söylendiğimdir. Aradan zaman geçti şu anda hatırlamıyorum. Ancak maç sırasında sağa sola dönerek söylendiğim CD görüntülerinden anlaşılmaktadır" dedi.

Dönmezer, Belözoğlu'na yönelik, "Bilirkişi raporuna göre küfür ettiğiniz sabittir. Küfür edip etmediğinizi tekrar soruyorum" diye konuştu.

Belözoğlu küfür etmediğini ve Oğuz Erkan'ı ilk defa hafta sonu oynadıkları maçta gördüğünü belirterek, "Hafta sonu oynadığımız maçta 'Oğuz bey bu' diye gösterdikleri için yüz yüze gördüm. Ben ısrarla maç sırasında söylendiğimi tekrarlıyor ve savunuyorum" diye konuştu.

Avukat Dönmezer'in, "3 gün önce oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında Oğuz Erkan’a yönelik küfür ettiniz mi? şeklinde yönelttiği soruya da Belözoğlu, "Öyle bir şey olmadı. Olduysa kendisi başka dava da açabilir. Zaten kendisini ilk defa 3 gün önceki maçta gördüm. Küfrettiğim iddia edilen maçta ise görmedim. Ayrıca davanın geçtiğimiz celsesine, tedavi olduğum için gelemedim. Kimseden kaçtığımız yok. Tüm sorularına cevap verebilirim" şeklinde cevap verdi.

"Emre, kırmızı kart alarak oyundan atılabileceğini anlayınca küfür etti"

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, olay tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü ile Kasımpaşa Spor Kulübü arasında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadında maçlarının olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Oyuncumuz Taba ile Fenerbahçeli Kuyt arasındaki ikili mücadelede, oyuncumuz sakatlanarak yerde kaldı. Hakem faul kararı ile oyunu durdurdu. Bu arada Emre topu alarak orta sahayı geçmişti. Hakem oyunu durdurunca sinirle topa vurdu. Kendisinin sarı kartı vardı. İkinci sarı kart alarak oyundan kırmızı kart ile atılması gerekiyordu. Bu bizim için avantajdı. Ancak hakem, Taba'nın sakatlandığı pozisyona döndü. Biz bunun üzerine itiraz etmek istedik. Oğuz bey hakeme koştu. Emre tabi bu durumu beğenmedi. Kendisinin ikinci sarı karttan kırmızı kart alarak oyundan atılabileceğini anlayınca, Oğuz beye küfür etti."

Hakim Dilek Şen, Arveladze’ye Türkçesinin çok iyi olmaması nedeniyle, "Küfürleri bilip anlıyor musunuz ?" diye sordu. Arveladze ise, "Maalesef anlıyorum" yanıtını verdi.

"Aşık değiliz, göz göze gelmek ne demek"

Belözoğlu’nun avukatı Cansu Şahin de olay anında Arveladze ile Belözoğlu ile arasındaki mesafenin ne kadar olduğunun ve hangi küfürleri ettiğinin sorulmasını talep etti.

Arveladze ise aralarında 20-25 metre mesafe bulunduğunu ve Belözoğlu’nun küfürleri Oğuz Erkan’a bakarak ettiğini söyledi.

Bunun üzerine avukat Şahin'in yönelttiği, "Emre beyle göz göze geldiniz mi?" şeklindeki soruya da Arveladze, "Aşık değiliz, göz göze gelmek ne demek ? Direkt göz göze gelmedim" şeklinde cevap verdi.

Mahkeme hakimi Şen, taraf avukatlarına, esasa ilişkin savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Emre Belözoğlu'nun, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında, Kasımpaşa Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a küfür içeren sözler sarf ettiği belirtildi.

İddianamede, Belözoğlu hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.