Kayserispor, Kasımpaşa ve Trabzonspor'da teknik direktörlük yaptıktan sonra kariyerine Özbekistan ekibi Pahtakor Taşkent'te devam eden 47 yaşındaki teknik adam Şota Arveladze gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Eren Derdiyok eski performansından uzak'
Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Şota Arveladze, "Eren Derdiyok 8 maçta; 5 gol ile 2 asist yaptı. Eren şu anda eski performansından çok uzak. Eren kendisi de bunu kabul ediyor ve çok çalışıyor. Eren'den daha fazlasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

'Bu akşam Süper Lig'de şampiyon belli olur'
Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Şota, "Şampiyonluk yarışında daha güçlü Başakşehir. 4 puanlık farkı kapatmak zor ve artık Trabzonspor'un elinde değil. Trabzonspor için ümidimi kesmek istemem ama 2 maç kaldı, bu maçları oynamak ve kazanmak lazım. Bu akşam Süper Lig'de şampiyon belli olur." dedi.

'Sörloth'u çok beğeniyorum'
Trabzonspor'un golcüsü Alexander Sörloth'u çok beğendiğini ifade eden 47 yaşındaki teknik adam, "Sörloth çok kaliteli, çabuk ve oyunu iki yönlü oynayabilen çok özel bir futbolcu. Sörloth'u çok beğeniyorum, bu sezon çok iyi işler yaptı. Sörtloth, Trabzonspor için çok değerli bir oyuncu olacak." diye konuştu.

Şota, Türkiye'den teklif aldı mı?
'Türkiye'ye dönecek misiniz?' sorusuna ise Şota Arveladze, "Pahtakor Taşkent ile mukavelem 2020 yılının sonuna kadar devam ediyor. Türkiye'den hiçbir takımdan resmi teklif gelmedi. Avrupa'dan 2-3 takımdan teklif geldi. Özbekistan'da haftada 2-3 maç oynuyoruz, burada işler iyi gidiyor. Şu anda takımıma konsantre oluyorum. Avrupa'da haftada 2-3 maç oynanıyor ve güzel oluyor. Her futbolcu daha fazla forma şansı buluyor. Her ülke bu maç programını kaldırabilir." cevabını verdi.

Yabancı kuralı yorumu
TFF'nin kademeli olarak sayısını düşüreceğini açıkladığı yeni yabancı oyuncu kuralı hakkında ise Şota, "14 yabancı kuralının olduğu dönemde Türkiye'de çalışmadım. Çalıştığım dönemde 5+1 ve 6+2 yabancı kuralı vardı. Yabancı serbestliğine karşı değilim. Kötü oyuncu her zaman kötüdür.  Altyapıya değer vermeliyiz. Altyapıda kaliteyi artırmamız lazım. İyi tesisler yapmalıyız, Türkiye'de artık kötü stadyum da kalmadı. Biz de bir şey olmuyorsa sorun yabancı kuralı, yine bir şey olmazsa o zaman sorun yine yabancı kuralı... Yabancı sınırı vardı Türkiye Milli Takımı uluslararası organizasyonlarda kötüydü. Yabancı oyuncu serbestliğinde Türkiye A Milli Takımı, Fransa'nın olduğu gruptan çıktı ve eskiye göre daha çok daha iyiydi. Avrupa'da oynayan Türk futbolcu sayısı hiç olmadığından daha fazla.

20 yıldır Türk futbolunu takip ediyorum, daha önce kaç kere bu kadar başarılı oldu? Yabancı serbestliğinde sorun görmüyorum. Okay İspanya'da, Cengiz ile Merih İtalya'da, Ozan Almanya'da oynamıyor mu? Oynuyor. Yabancı sayısı serbest diye Türk oyuncu yetişmiyorsa, Türkiye A Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinde neden bu kadar başarılı oldu? Hem de Fransa'nın olduğu bir grupta... Türkiye'de altyapılar için gelişme programı hala yok. Neden yok çünkü bu işler zor. Zor işleri yapacaksın, kolay işi herkes yapar." açıklamasında bulundu.

'Nika Ninua'yı beğeniyorum'
Beşiktaş'ın transfer listesinde yer alan vatandaşı Nika Ninua için ise Gürcü hoca, "Nika Ninua hakkında Beşiktaş benden bilgi almadı. Nika Ninua'yı beğeniyorum. Nika Ninua iyi bir oyuncu." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim