Gençlik Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, liglerin durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

EN ERKEN ÖNLEM ALANLARDANIZ

Kasapoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye bu manada her çeşitinde olduğu gibi liglerin seyircisiz oynanmasından ertelenmesine kadar en erken önlem alan ülkelerden. Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı çerçevesinde liglerin oynanacağı günler de gelecektir. İnşallah güçlü bir şekilde olacaktır. Salgının süreci en belirleyici konu yaşıyoruz görüyoruz. Bilim Kurulu’nun çalışmaları ve yönlendirmeli önemli, bununla ilgili en sağlıklı kararlar alınacaktır.  

TESCİL YAPILACAK MI?

Tescil sorusuna cevap veren Kasapoğlu “Tüm konular, durumun gidişi dünyadaki uygulamalar gerçekten kapsamlı ve bu anlamda gereken neyse onun yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın… Bu sürecin en sağlıklı şekilde atlatılmasını istiyoruz."

PLAY-OFF SİSTEMİ İLE Mİ DEVAM EDİLECEK?

Liglerin play off sistemi ile devam edecek mi sorusunu yanıtlayan Kasapoğlu, “Play Off tartışılan bir konu değildi. Her şeyin başı sağlık, önceliğimizi kimsenin göz ardı edeceğini düşünmüyorum. Spor camiamıza teşekkür ediyorum. Bu günleri aşacağız, spor rekabet ile güzel, inşallah bu günlere en güçlü şekilde döneceğiz. "

DAHA İYİ YÖNETİLMELERİ ADINA...

Spor Kulüplerine destek sorusuna cevap veren Kasapoğlu “Sporcuyu kulüpleri koruma adına çalışmalarımız var. Devlet olarak federasyonlarıyla kulüpleriyle destekleri ortaya koyan milletiz. Cumhurbaşkanımızın spor ve sporcuya özel ilgisi önemli bir yer tutuyor. Kulüplerimizle ilgili daha iyi yönetilmeleri adına daha şeffaf yönetilmeleri adına spor çalıştayı yaptık, ciddi katılım oldu. Güzel fikirlerin ortaya konduğu önemli çalışma. Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Şeffaf yönetimler ve üreten spor anlayışıyla gençlerimize ve sporcu potansiyeline güveniyoruz. Potansiyellerini ortaya çıkarma adına görünür kılmak lazım. Sadece kriz kelimesini spor camiası ile bir arada tutacağımızı bir arada tutamam. Dayanışmayla kardeşlikle ve rekabetle gideceğiz. Rekabat demek kalite demek çıtayı yukarı taşımak demek. Sporun ruhunda bu var. Altyapı, altyapı, altyapı üretim üretim üretim. Bizim en önemli yaklaşımımız. Bu süreçlerin üretim adına yeni sporcularımızı tüm dünyaya model olacağını göreceğiz.

21 BİN 700 VATADANDAŞI MİSAFİR EDİYORUZ

Kasapooğlu, şöyle devam etti: "Ülkemizin dört bir yanındaki yurtlarımızda 21 bin 700 vatandaşımızı misafir ediyoruz. Yine milletimizin imkanlarıyla tesis ettiğimiz yurtlar ev sahipliği yaptı. Askere alınan arkadaşlarımızı orada bulunan 14 günlük karantina kapsamında misafir ediyoruz. Memleketlerine dönemeyen yurt dışı kökenli misafirlerimiz var. Dünyanın dört bir yanından gelen pek çok ülkede öğrenci olan arkadaşlarımız var. Afrika’da bulunan vatandaşlarımız var. Her gün çok farklı mesajlar alıyorum. Kanada’da kalan gencimiz burada yurdun şartlarının dörtte birine sahip değiliz."

Editör: TE Bilişim