İstanbul’un ev sahipliği yaptığı 44. UEFA Süper Kupa’nın sahibi Liverpool oldu. Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Chelsea daha etkili bir futbol sergiledi. Daha çok pozisyona giren Chelsea, 36. dakikada Olivier Giroud’nun golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, ikinci yarıda Alex Oxlade-Chamberlain’in yerine Roberto Firmino’yu sahaya sürdü. Firmino’nun girmesiyle hücumda daha etkili olan Liverpool, 48. dakikada Sadio Mane’nin fileleri havalandırmasıyla 1-1 beraberliği sağladı.

Beraberlik golünün ardından iki takım da fazla riske girmedi. 75’inci dakikada Liverpool önemli bir pozisyonu değerlendiremedi ve normal süre 1-1 tamamlandı.

Uzatma bölümü de 2-2 berabere biterken, Liverpool penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük kurarak Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

Liverpool, Süper Kupa'yı 1977, 2001 ve 2005'in ardından dördüncü kez müzesine götürdü. Liverpool, 2005'te Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki unutulmaz maçta Milan karşısında 3-0'dan dönerek penaltılarla Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğu İstanbul'da yine bir Avrupa kupası kazandı.

Liverpool'un İstanbul rüyası

Şampiyonlar Ligi tarihinin en iyi finallerinden birisi olarak gösterilen karşılaşmada Liverpool, 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Milan ile karşı karşıya gelmişti. İtalyan ekibinin ilk yarısını 3-0 önde kapattığı karşılaşmada herkes kupanın Milan’a gideceğini düşünürken Liverpool ikinci yarıda 3 gol birden bularak karşılaşmayı uzatmalara ve sonrasında da penaltılara götürmeyi başarmıştı. Milan’da Serginho, Pirlo ve Shevchenko penaltı atışlarını kaçıran isimler olurken, Liverpool’da penaltıdan yararlanamayan tek isim Riise olmuştu. Kırmızılar penaltı atışlarıyla Şampiyonlar Ligi şampiyonu olurken, bugün de benzer bir senaryo gerçekleşti. 

Editör: TE Bilişim