Milli maçlar nedeniyle ara verilen Süper Lig’de 2016-17 sezonunun ilk 6 haftası sonunda oynanan 54 maçta toplam 140 gol atılırken, bu gollerin 90 tanesini yabancı, 47 tanesini ise yerli oyuncuların attığı belirlendi. 3 golü ise futbolcular kendi kalelerine gönderdiler. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, maç başına gol ortalaması 2,59 olurken, atılan gollerin yüzde 66’sını yabancı, yüzde 34’ünü ise yerli oyuncuların kaydettiği tespit edildi.

Gollere yabancı oyuncular damga vurdu

Yapılan araştırmaya göre, bu sezon ilk altı hafta sonunda atılan 137 golü 88 farklı oyuncu filelere gönderirken, bu oyunculardan 53’nün yabancı, 35’inin ise yerli olduğu belirlendi. Bu sezon 18 takımda toplam 236 yabancı futbolcunun top koşturduğu Süper Ligde gol krallığı sıralamasında ilk on futbolcunun 9’unun yabancı olması dikkat çekerken, Beşiktaş’lı Cenk Tosun attığı 5 golle bu listeye giren tek Türk futbolcu oldu.

Yabancıları en çok gol atan takım K. Karabükspor oldu

Bu yıl çıktığı Süper Lig’de ilk 6 hafta sonunda aldığı puanlarla 7. sıraya yerleşen K. Karabükspor’da şu ana kadar takımın attığı toplam 11 golün tamamını 6 farklı yabancı oyuncu atarken, yeni transfer Abdou Razack Traore attığı 5 golle öne çıkan isim oldu. Yeni sezona iyi bir giriş yapan Galatasaray’da İsviçre pasaportu taşıyan Eren Derdiyok attığı 5 golle öne çıkarken, atılan toplam 12 golün 9 tanesini 3 farklı yabancı oyuncu attı. 3 gol ise yerli futbolculardan geldi. Bu sezon Süper Lige çok iyi bir başlangıç yaparak 6 hafta sonunda liderlik koltuğunda oturan M. Başakşehir’in 4 yabancı golcüsünün toplam 8 gol atarak takımlarını sırtladığı belirlendi.

Beşiktaş’ı bu sezon yerli oyuncular sırtladı

Süper Ligin ilk 6 haftası sonunda geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş’ın bu sezon yerli oyuncuları ile öne çıktığı belirlendi. Beşiktaş’ın attığı toplam 14 golün 10 tanesini 4 farklı yerli oyuncu atarken, Kara Kartalların yabancı oyuncuları ise sadece 3 gol atabildi. Siyah Beyazlı takım adına bir golü ise rakip takım kendi ağlarına gönderdi. Lider M. Başakşehir’in yerli oyuncuları da ilk 6 haftada attıkları 5 golle dikkat çekerken, yerli golcüleri ile öne çıkan diğer iki takım ise 4’er golle Fenerbahçe ve Kasımpaşa olarak tespit edildi.