UEFA, Türkiye’deki şike ve teşvik soruşturmasıyla ilgili Futbol Federasyonu tarafından verilecek kararın sezon sonuna kalmasını kabul etti.
İstanbul’da düzenlenecek 36. UEFA Genel Kurulu için Türkiye’ye gelen ve dün öğleden sonra Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Michael Platini’nin, Futbol Federasyonu’nun, “Yeni bir yönetimiz. Şike ve teşvik ile ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Soruşturmada adı geçen tüm kulüp ve şahısların savunmaları alındıktan sonra kararımızı vereceğiz. Karar sezon sonuna kalabilir” şeklindeki önerisine sıcak yaklaştığı öğrenildi.

Platini’nin bu öneriye karşılık, UEFA’nın konuyla ilgili tutumunu dile getirdiği ve “sıfır tolerans” yaklaşımından taviz vermesinin mümkün olmadığını anımsattığı kaydedildi.
UEFA kongresinin İstanbul’da düzenlenmesi nedeniyle planlanmış nezaket ziyaretini gerçekleştiren Platini, Başbakan Erdoğan’ı genel kurula davet ederken, yaklaşık 1 saat 15 dakika süren toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı.

Başbakan ara verdi

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin MKYK toplantısının yapıldığı gün Başbakan Erdoğan’ın bir saate yakın bir süre Platini ve beraberindeki heyeti kabul etmesinin, yapılan görüşmeye verdiği önem olarak algılandı. Toplantının içeriği ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, görüşmenin son derece sıcak bir ortamda geçtiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın organizasyonunu alma konusunda son derece kararlı olduğunu ve hükümet Limanbet olarak da her türlü devlet desteğini vermeye hazır olduklarını söyledi.
Platini ise 2016 Avrupa Şampiyonası için Fransa ve İtalya ile birlikte ev sahipliğine aday olan Türkiye’nin, 2020 yılında bu organizasyonu düzenleme konusundaki tutumunu takdirle karşıladığını ifade etti. Toplantıda hazır bulunan Bakan Suat Kılıç‘ın da olimpiyata aday olan Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası için yaptığı çalışmalar ve tesisler hakkında bilgi verdi.

Arka kapıdan girdi

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği görüşme için Ankara’ya gelen Platini, AK Parti Genel Merkezi’ne girişte arka kapıdan binaya alınırken, basın mensupları bu sürede görüntü alamadı. Görüşme öncesi medya mensuplarına fotoğraf ve görüntü için üç dakikalık bir süre verildi. Platini ve beraberindekiler toplantının ardından binayı yine arka kapıdan terk etti.

Erzik ve Demirören karşıladı

UEFA Başkanı Michael Platini, Ankara’ya öğlen saatlerinde geldi. Platini’yi Esenboğa Havaalanı’nda TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik karşıladı. Görüşmenin ardından İstanbul’a hareket eden Platini, UEFA’nın bugün başlayacak 36. kongre çalışmalarına katılacak.
İki gün sürecek kongrenin sonunda UEFA Genel Sekreteri Infantino bir basın toplantısı yapacak. UEFA Başkanı Platini de son gün basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.