Fenerbahçe'nin golcüsü Vedat Muriç, Gaziantep FK maçında gündem oldu. Kart sınırında yer alan Muriç, 80'de ve 90+5'te gördüğü kartlarla oyun dışı kaldı. Bilinçli kart gördüğü iddia edilen Muriç için TFF'nin ne karar vereceği merak ediliyor.

Süper Lig'in 18. haftasında Gaziantep FK'ya konuk olan Fenerbahçe, sahadan Max Kruse ve Vedat Muriç'in attığı gollerle 2-0 galip ayrıldı.

 Maç öncesi kart sınırında bulunan Muriç, 80. dakikada gördüğü sarı kartla, gelecek hafta oynanacak Başakşehir maçında cezalı duruma düştü.

90+5'te ikinci sarı karttan oyun dışında kalan Kosovalı isim, Gaziantep FK maçının uzatma anlarında ikinci sarı karttan kırmızı kart görünce kupa maçında cezalı duruma düştü. Böylece cezasını kupa maçında çekecek olan Muriç ligdeki Başakşehir maçında sahada olacak.

Ersun Yanal istemiş olabilir iddiası

Kritik Başakşehir maçında Vedat Muriç'ten yoksun olmak istemeyen Ersun Yanal'ın Muriç'in ikinci sarı kartı görmesini istediği ve yıldız oyuncunun bilerek oyun dışı kaldığı iddia edildi.

Futbol Disiplin Talimatı ne diyor?

Futbol Disiplin Talimatı bilinçli kart gören futbolculara 2 maç ceza verilir diyor. Futbol Disiplin Talimatı 37. maddeye göre; “Müsabakalarda ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak sarı veya kırmızı kart gören futbolculara 2 maç men cezası verilir.”

Vedat Muriç bilinçli kart gördüyse ne olacak?

Vedat Muriç'in bilinçli kart gördüğü kararı verilirse, Vedat'ın cezası toplamda 3 maç (1+2) olacak. Vedat bu durumda kupadaki Kayserispor rövanşının yanı sıra ligdeki Başakşehir ve Trabzonspor maçlarını kaçıracak.

Editör: TE Bilişim