EURO2020 Elemeleri H Grubu 8. hafta maçında A Milli Takımımız, deplasmanda Fransa ile karşılaştı. Stade de France'ta oynanan mücadele karşılıklı gollerin ardından 1-1 sona erdi.

Fransa, 76. dakikada Olivier Giroud'un golüyle öne geçerken, Milli Takımımıza beraberliği getiren gol, 82. dakikada Kaan Ayhan'dan geldi.

Bu sonucun ardından A Milli Takımımız puanını 19 yaptı ve gruptaki liderliğini sürdürdü. Fransa da 19 puanla 2. sırada yer aldı.

PUAN DURUMU

19 TÜRKİYE
19 FRANSA
15 İZLANDA
12 ARNAVUTLUK
4 ANDORRA
3 MOLDOVA

KALAN MAÇLAR - TÜRKİYE
14 Kasım: Türkiye - İzlanda
17 Kasım: Andorra - Türkiye

KALAN MAÇLAR - FRANSA
14 Kasım: Fransa - Moldova
17 Kasım: Arnavutluk - Fransa

KALAN MAÇLAR - İZLANDA
14 Kasım: Türkiye - İzlanda
17 Kasım: Moldova - İzlanda

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 4 DEĞİŞİKLİK

2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda Fransa'ya konuk olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş, son maça göre ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

Ay-yıldızlı ekibin grupta son oynadığı Arnavutluk mücadelesine ilk 11'de başlayan Emre Belözoğlu, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Güneş, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan ve 5 golle elemelerde ay-yıldızlıların en golcü ismi Cenk Tosun'u da yedekler arasında tuttu.

Şenol Güneş, bu futbolcuların yerine Fransa maçında ilk 11'de Çağlar Söyüncü, Okay Yokuşlu, İrfan Can Kahveci ve Kenan Karaman'ı tercih etti.

Karşılaşmada kaleyi Mert Günok'a emanet eden Güneş, savunmayı Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Umut Meraş'tan oluşturdu. Orta sahada, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu görev yaparken, hücum hattında İrfan Can Kahveci, Kenan Karaman ve Burak Yılmaz sahaya çıktı.

GIROUD YEDEKLER ARASINDA

Fransa Milli Takımı adına elemelerde 4 gole imza atan Olivier Giroud, Türkiye maçında yedekler arasında yer aldı.

Teknik direktör Didier Deschamps, Giroud'nun yerine forvette Wissam Ben Yedder'e şans verdi. İzlanda'ya karşı oynanan son maçta forma giyen Lucas Digne de bu maçta yerini Lucas Hernandez'e bıraktı. Deschamps, bu iki isim dışında İzlanda'ya karşı oynattığı 9 oyuncuyu Türkiye maçında da sahaya sürdü.

Öte yandan sakatlığı bulunan yıldız orta saha oyuncusu N'Golo Kante de yedek kulübesinde oturdu.

İLK YARIDA MERT YILDIZLAŞTI

A Milli Takımımız karşılaşmayı kendi sahasında kabul eden bir yapıda oyuna başlarken, topu kaptıktan sonra Burak Yılmaz ve Kenan Karaman ile hızlı çıkarak pozisyonlar bulmaya çalıştı ancak ilk yarıda hücum anlamında bu işlemedi. Defansta ise Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü'nün önderliğinde harika bir savunma sergilenirken, Mert Günok'ta Fransa'nın yakaladığı pozisyonlarda kalesinde devleşti.

16. dakikada Fransa arka arkaya çok net fırsatlar yakaladı. Sol kanattan gelişen hücumda Griezmann ceza sahasına girdi ve çaprazdan şutunu attı. Kaleci Mert'in çıkarttığı top Sissoko'nun önüne düştü fakat onun müsait pozisyonda yaptığı vuruşu da kaleci Mert kurtarmayı başardı.

COMAN'A DA GEÇİT VERMEDİ

24. dakikada ise Fransa yine sol kanattan tehlikeli geldi.

Coman'ın içeri çevirdiği topa Griezmann son anda dokunmadı ve meşin yuvarlak ters taraftaki Sissoko'nun önünde kaldı. Tottenhamlı futbolcunun ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok sol tarafına uzanarak topu kontrol etti. Mert Günok, 25 dakikada tam 5 kurtarış yaptı.

DEVRE ARASINDA DEĞİŞİKLİK VE SAKATLIK

Teknik direktör Şenol Güneş, devre arasında oyuna müdahale etti ve orta sahadaki Okay, Mahmut, Ozan üçlüsünden Okay'ı kenara alarak, daha hücumcu olan Hakan Çalhanoğlu'nu oyuna sürdü.

53. dakikada ise talihsiz bir sakatlık yaşandı ve Milli takımda Zeki Çelik oyuna devam edemedi. Yerine oyuna dahil olan isim Kaan Ayhan oldu.

AH BURAK YILMAZ, VAH BURAK YILMAZ

A Milli Takımımız, 2. yarının başında da göz açtırmadığı ve pozisyon vermediği Fransa'ya karşı 59. dakikada çok net bir pozisyon yakaladı.

İrfan Can'ın savunma arkasına attığı uzun topu Hakan Çalhanoğlu çok güzel şekilde ceza alanına hareketlenen Burak Yılmaz'ın önüne topu indirdi. Müsait durumda topu önünde bulan Burak Yılmaz'ın vuruşunda top üstten dışarı gitti.

GIROUD GİRDİ VE FRANSA GOLÜ BULDU

Topun kontrolünü elinde tutan Fransa, aradığı pozisyonları ise defansımızda Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü'nün önderliğinde yükselen oyuncularımız karşısında bulamadı. Bunun üzerinde Didier Deschamps oyuna müdahale etti. Wissam Ben Yedder oyundan alındı ve yerine Olivier Giroud girdi.

76. dakikada da Fransa golü duran toptan buldu. Köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Olivier Giroud kafayı vurdu ve topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

KAAN AYHAN İLE BİRLİKTE BERABERLİK

A Milli Takımımızda golün ardından 80. dakikada oyuna müdahale geldi ve Ozan Tufan kenara gelirken, Cenk Tosun taze kan olarak sahaya girdi. 81. dakikada da tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran gol Kaan Ayhan ile geldi.

Hakan'ın kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Kaan Ayhan düzgün bir kafa vuruşuyla topu yakın köşeden ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve millilerimiz çok kritik 1 puanı hanesine yazdırdı.