TFF başkanlığına adaylığını koyan Türk-Hint İş Konseyi Başkan Vekili Erdal Alkış, Şenes Erzik'in aday olmayacağını açıklamasının kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.Alkış, "Şenes Erzik’in başkan olmayacağını ben yakın çevreme zaten söylemiştim. Çünkü bizim arkadaşlarımız Sayın Platini ile bir kaç gün önce görüşmüşlerdi. Bunu biz biliyorduk ama dillendirmek için erkendi. Çok uygun da görmedik. Bugün hâlâ yeni bir büyük ağabey arama derdinde olmalarını Betebet ben bir türlü anlamıyorum" dedi.

Bugün Gazetesine konuşan Alkış, "Biz şu anda UEFA ile iletişim içindeyiz. Türk futbolunun içerisinde bulunan çok ciddi bir tehlikeyi söyleyebilirim. Eğer bu duruşu sergilemeye devam ederlerse Türk futbolunu ciddi sıkıntılar bekliyor. Şu anda bulunan başkanlardan hiçbirisi bu durumu düzeltemez. Zaten tüzükleri gereği ertesi gün istifa ettiklerinde ortada kalırlar. Bu işlerden sorumlu da değiller" şeklinde konuştu.

Zaman kaybedilmemeli
Erdal Alkış, "TFF Disiplin Kurulu'nun kesinlikle ana kadrosunun değişmemesi gerekir. Çünkü Türk futbolunun yeniden zaman kaybetmeye tahammülü yok" diyerek sözlerini tamamladı.