Samsunspor, PTT 1. Lig'in 16. haftasında deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunlu gazeteciler, Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat'ı protesto etti.

Kırmızı-Beyazlı takımın idmanlarına girmeleri Özat'ın isteğiyle yasaklanan Samsunlu gazeteciler, Özat'ın maç sonu açıklamalarını yapacağı toplantı öncesi basın odasını terk etti. Basın mensuplarının protestosu ile ilgili olarak Malatyalı gazetecilere açıklamada bulunan Özat, "Gerginlik yok. Sadece gerginlik yapan buradan çıkan meslektaşlarınız. Yalan haber yaptıkları için antrenmanları basına kapattık. Bir kişinin yaptığını üstlerine alındılar, hiç umurumda değil." dedi.

“ÖNCE İÇLERİNDEKİ YALANCIYI BULACAKLAR”
Samsunlu gazetecileri takımın başında olduğu sürece antrenmanlara almayacağını ifade eden Ümit Özat, "Önce içlerindeki yalancıyı bulacaklar. Ben 4 ay boyunca antrenmanı basına açtım. 4 ay aralıksız açtım. Yalan haber yaptıkları sürece, iftiralı haber yaptıkları sürece, ben orada olduğum sürece antrenmana giremeyecekler. Gerginliği yapanlar Samsunspor'un menfaatini düşünmeyen, iyiliğini istemeyen insanlar. Dolayısıyla ben de çok takmıyorum." diye konuştu.

"OYUNCULARIMA HALA İNANIYORUM"
Özat, güzel bir maç olduğunu belirterek, "Kazanabileceğimiz bir maçtı ama ikinci yarı Yeni Malatyaspor daha üstün oynadı. Yeni Malatyaspor da kazanabilirdi, biz de. Ortada 1 puan var. Bu puanların değerini şöyle değerlendirmek lazım; Balıkesirspor, Giresunspor ve Göztepe'ye yenilmeseydik, bu 1 puan bizim için çok değerli olacaktı. Onlarla berabere kalsak bugün 27 puanda olacaktık. Kayseri Erciyesspor'u yenip ilk yarıyı 27 puanla kapatırsak, ilk yarı için başarılı bir puan elde etmiş oluruz. Biz çok iyi bir çıkış yaptık ama ilerleyen mevsim şartları hem de dar kadromuzdan dolayı zaman zaman gerekli müdahaleleri yapamadık. Ama ben hala oyuncularıma inanıyorum" şeklinde konuştu.