Çolak, Ersun Yanal hakkında, "Kaprisli, havalı, kendini beğenmiş bir hoca. Onun Galatasaray’da görev yapması bence çok çok zor" dedi.

İşte Tanju Çolak'ın o yazısı;

Galatasaray bu sezon treni kaçırdı. Gelecek sezon trenini kaçırmaması için çalışmalara ivedilikle başlamak zorundaydı. Ancak bu zamana kadar somut atılan bir adım yok. Mustafa Denizli gidince, çeşitli isimlerle görüşüldü ama dönülüp dolaşıldı, teknik patronluk koltuğuna alt yapı için getirilen Hollandalı Jan Olde Riekerink oturtuldu. Yani bir anlamda dikişi tutmayacak eğreti bir yama yapıldı Galatasaray’da... Duygun Yarsuvat’tan sonra Galatasaray koltuğuna oturan, başta sportif başarı olmak üzere çeşitli sözler veren Dursun Özbek ve yönetimi bırakın sınıfta kalmayı bana göre küme düşmüş durumda. Çünkü verilen bütün sözler “foosss” çıktı. Bana hep soruyorlar, yeni hoca “yerli mi, yabancı mı” olsun diye... Ben yabancı diyorum. Yerlilerin kalitesi ve yaptıkları ortada. Mustafa Denizli’yi gördük. “Ersun Yanal” diyorlar. Ersun Yanal için Galatasaray Kulübü “Gündemimizde değildir. Hiç de olmamıştır. Olmayacaktır “ diye açıklama yayınlamadı mı?

Ayrıca Yanal kaprisli, havalı, kendini beğenmiş bir hoca. Onun Galatasaray’da görev yapması bence çok çok zor. Yönetim yabancı hocada da geç kaldı. Jan Olde Riekerink önümüzdeki sezon için düşünülüyormuş haberleri kulağıma geliyor. Kesinlikle olmaz. Aman bunu yönetim düşünmesin ayrıca da uyumasın. Yabancı teknik direktör hemen bulunmalı ve anlaşılmalı ki, son 5-6 maçı seyredip Galatasaray hakkında fikir edinsin, eksikleri tespit etsin. Ayrıca taraftarı görsün, kulübü incelesin, yöneticileri, futbolcu grubunu tanısın. En önemlisi de şehri, Türk futbolunu görsün ki, daha sonra parayı alıp başarısız olursa, “Ben onu bunu tanımıyordum. Yeni yeni tanıyorum” demesin.