Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in "Geçen senenin şampiyonu Trabzonspor'dur. Kağıt üzerinde tescile gerek yok." açıklamasına tepki gösterdi. Yazıcı, Şener'in bu açıklamayı Fenerbahçe'nin bazı dosyalarda adının geçmesinden dolayı söylediğini ifade etti.

Trabzonspor'un da aynı dosyalarda adının geçtiğini aktaran Başkan Yazıcı, "O zaman ben de desem ki biz de ligin üçüncüsüydük. Şampiyonluk benim hakkım diye; ama biz bunu söylemiyoruz, bekliyoruz. Adalet yerini bulacaktır." dedi.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in ligde geçen yılki şampiyonluğun Trabzonspor'un olduğu yönündeki iddiasını değerlendiren Yazıcı, bugüne kadar bu yöndeki açıklamalara kesinlikle girmediğini söyledi.

Şener'in yapmış olduğu açıklama karşısında geçen yılki şampiyonun Bursaspor'un olabileceğini iddia edebilmelerine rağmen böyle bir açıklamadan uzak durduklarını dile getiren yazıcı şunları söyledi:

"Ben böyle konulara bugüne kadar girmedim. Ben de dersem ki sayın Şener Trabzon şampiyon diyor. Çünkü Fenerbahçe'nin bazı olaylara adı karıştı diye, aynı dosyaların içinde Trabzonspor'un adı da geçmiyor mu? Netice itibariyle bunlar bitmeden bunları konuşmak yersiz olur. O zaman ben de dersem ki şampiyonluk benim hakkım ben de ligin üçüncüsüyüm diye, ama biz bekliyoruz. Adalet yerini bulacaktır. Ne varsa hepsi çıkacaktır. Hak eden de kazanır."

"ADAY OLMAYACAÐIM DEMİYORUM, SANKİ HİÇ KONGRE OLMAYACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ"
Bursaspor Kulüp Başkanlığı için yeniden aday olup olmayacağı merakla beklenen Yazıcı, kendisine yöneltilen, "Yeniden Bursaspor Başkanlığı'na aday olup olmayacağınız Bursapor camiası ve diğer kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Mayıs ayında yapılacak olan kongrede yeniden aday olacak mısınız?" şeklindeki soruya ise Yazıcı, şöyle cevap verdi:

"Net bir açıklama yapamam. Ama bu yeniden aday olmayacağım anlamına da gelmez, öyle demiyorum. Daha iki ay gibi bir süre var. Daha zamanda var. Önümüzdeki günlerde değerlendireceğim. Ama bugünde sanki önümüzde bir kongre yokmuş gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şartlar bakalım neler gösterecek. İnşallah her şey iyi olur."
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, "İkinci dönem için net bir plan çıkartamıyoruz" açıklamaları karşısında, Bursaspor'daki belirsizlik oranının bu kadar yüksek mi olduğu yönündeki bir soruya da "hayır" cevabını veren Başkan Yazıcı, "Bir kere sayın Sağlam ile son derece iyi bir beraberliğimiz var. Belkide Türkiye liglerinde böyle uyumlu görünebilen nadir bir süre yaşandı. Yani son derece iyi bir birlikteliğimiz oldu." ifadelerine yer verdi.

"ERTUÐRUL SAÐLAM İLE GÜÇLÜ BİR BAÐIMIZ VAR"
Sağlam'la çok güçlü bir bağları olduğuna vurgu yapan Yazıcı, "Sağlam da kendisiyle uyumlu çalışmamızdan dolayı benim devam etmem yönünde düşünceleri var. O konuda bir Asyabahis görüş bildirdiğini zannediyorum.'' diyerek şunları söyledi:

"Yoksa Bursaspor'un çalışmalarında hiç bir çalışması yok falan denemez. Bizim takımımız bile daha yeni oturdu. Şu anda iyi futbol oynamaya başladık. Son haftalarda çıkışımız sürüyor. Bunun da süreceğine inanıyorum. Bursaspor'un kadrosunda çok önemli eksiklikleri yok. Yani onu her an halledebiliriz."

"PLAY-OFF İLE BİRLİKTE ENTERESAN GELİŞMELER OLACAK"

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi ile ilgili olarak da açıklama yapan Yazıcı, Galatasaray'ın kazanması durumunda play-off'un formaliteye dönüp dönmeyeceğine yönelik olarak ise, ligde bu yıl play-off'la birlikte enteresan gelişmelerin olacağına değindi. Yazıcı, şunları söyledi:

"Daha maçlar devam ediyor. Hiç ummadığınız maçlar da puan da kaybedebilirsiniz. Derbi maçlarla ilgili de net bir şey söylemek doğru olmaz. Derbi maç derbi maçtır. Ama bu sene ilk defa bir play - off olayı var. Play-off şartlarında ne olur hiç kimse kestiremez. Aynı takımlarla oynayacaksın. Bir anda da oyun şekli değişebilir. Bu sene bu play-off neticeleri ne olacak ben de merak ediyorum. Enteresan gelişmeler olacak."

"YILDIRIM DEMİRÖREN'İ HALA DESTEKLEMİYORUM"

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i adli dosyalarda adı geçtiği için adaylığını hala desteklememekte aynı düşüncelere sahip olduğunu savunan Yazıcı, "Biz başından beri ne söylediysek şu anda da arkasındayız. Şimdi bir makama karşı bazı söylemlerim cezalarda getirebilir. Onun için şu anda susmayı sürdürüyorum; ama seçimden önceki düşüncelerim neyse bugün de aynıdır." dedi.

Son olarak Spor Toto Süper Lig'de bu hafta Ankaragücü ile yapacakları karşılaşma ile ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Yazıcı sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Biliyorsunuz biz Ankaragücü ile kardeş takımız. Tabiki onların küme düşmesine en çok üzülenlerden biriyiz. Dostluk içinde geçecek bir maç olacağını ümit ediyorum. Ama tabi ligde herkes yenmek için mücadele ediyor. Tabiki galip gelmek için mücadele edeceğiz. Kardeşçe bir maç olacak diye düşünüyorum."