Trabzonspor’un altyapısında forma giymenin önemi ve değerini dün net bir şekilde gördüm. Trabzonspor’da forma giyen çocuklar adına çok sevinirken, rakip futbol takımının gençlerini gördüğümde ise bir o kadar üzüldüm.

Akyazı 3 nolu Çim sahada saat 15:00’da başlayan Diyar İnter U14 takımı ile Trabzonspor U14 takımının karşılaşmasını izlerken, Trabzonsporlu futbolcular kaliteli formaları, şortları, konçları, kramponları ile dikkat çekiyordu.

Rakip İnter Diyar ise sahaya farklı renk çoraplar ile çıkıyordu. Bu görüntü beni oldukça üzdü.

Büyük keyif almak için izlemeye gittiğim turnuvada öyle bir detaya şahit oldum ki, 15 yıllık meslek hayatımda beni en derinden etkileyen bir anı oldu.

Gördüğüm o an kelimelere nasıl dökülür bilemedim!

Neyse, anlatabildiğim kadar anlatıp çare aramak istiyorum.

Rakip İnter Diyar oyuncu değişikli yaparken hocaları oyundan çıkan futbolcuya “formanı çıkart, formanı çıkart” şeklinde bağırıyordu. Dedim ne oluyor! Meğerse yedekten oyuna girecek futbolcunun forması yokmuş. Oyundan çıkan futbolcunun terli formasını üzerine giyecekmiş. Futbolcu değişti ama terli forma değişmedi. Yani sözün bittiği yerdeyiz.

Umarız turnuvayı takip edenler arasında maddi imkanı müsait olanlar da bu durumu görmüştür ve gerekeni yapacaklardır.

Diyarbakır’dan zor şartlarda Trabzon’a gelerek Trabzonspor Cup’a renk katan çocuklara, Trabzon’dan dönerken yapılacak bir jest, geleceğin yıldızı olmaya aday Diyarbakırlı çocukların içine Trabzon ve Trabzonspor sevgisini yerleştirecektir.

HaberTS olarak gençlere verilecek desteğin karşılığında sitemize ücretsiz reklam ekleme sözünü de veriyorum.

Dip not: Trabzon’da çakma projeler ile götürülen rakamları gördükten sonra böyle gerçekleri gördükçe, yaptığım işten yılmıyor da değilim!