Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre hayatını kaybetti. Emre'nin vefatını Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül sosyal medya hesabından duyurdu.

Karagül "Çok değerli yazarımız, sevdiğimiz abimiz Akif Emre, az önce kalp krizi gecirdi ve hayatını kaybetti. Allah rahmet etsin. Çok üzgünüz." dedi.

Akif Emre'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı "Haberiyat.com" sitesi sahibi Yazı İşleri Müdürü Hamit Kardaş, Emre'nin Beşiktaş'taki ofisinde vefat ettiğini söyledi. Haber toplantısı için saat 10.30 Emre'nin odasına gittiği belirten Kardaş, "Odaya girdiğimde koltuğa yığılmıştı. Ambulansa haber verdik. 40 dakika boyunca müdahale etti. Ellerinden geleni yaptılar. Akif beyi kaybettik." dedi. 

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, köşe yazarı Akif Emre'nin ölüm haberini twitter'dan "Çok değerli yazarımız, sevdiğimiz abimiz Akif Emre, az önce kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Allah rahmet etsin. Çok üzgünüz" mesajıyla duyurdu. Akif Emre'nin 'Riyad'da bir Marvel filmi' başlıklı son yazısı bugün yayımlanmıştı.

Emre'nin cenazesi, 24 Mayıs Çarşamba ikindi namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalp krizi neticesinde vefat eden yazar Akif Emre'nin ailesine taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat haberinin ardından merhumun eşi Dürdane Emre'yi telefonla aradı.  Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı Akif Emre'nin vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabır diledi.

AKİF EMRE KİMDİR?

60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Akif Emre, yayıncılık, gazetecilik ve televizyonculuk yaptı. Yayıncılığa Akabe yayınlarının İstanbul temsilciliğinde başladı. Bir dönem İnsan Yayınları'nın yayın yönetmenliğini yaptı.

Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Ardından Küre ve Klasik Yayınları'nın genel yayın yönetmenliğini yaptı. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Akif Emre, çok dilde yayın yapan bir haber portali olan Dünya Bülteni'nin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Osmanlı şehirleri (Saraybosna, Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2) ve Mimar Sinan (6 Bölüm) üzerine olanları başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.