UNESCO tarafından gastronomi dalında büyük sükse yapan Gaziantep, yaratıcı yemek türlerine bir yenisini daha ekledi. Kadayıf Kebabı adı verilen yepyeni bir ürün ortaya çıktı. Şahinbey ilçesine bağlı Perilikaya Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir yemek firması, rekabeti biraz daha artırdı ve kadayıfa sarılı şiş kebabı geliştirdi. 1 aydır süren denemelerin ardından bulunan bu tarifte, kadayıf kebap şişine sarılıyor ve mangalda kebap yapılıyor.

Hem Tatlı Hem Kebap!

İçine şerbet dökülen fıstık ezmesini hamur haline getiren ustalar, özenle yoğurdukları kadayıf harcını kebap şişine saplıyor. Daha sonra bol kadayıflı şişler mangal ateşinde nar gibi kızartılıyor. Kadayıf kebabının pişme süresi ortalama 5 dakika. Hızlı siparişte çok satan bir ürün. Porsiyonu 40 liradan satılıyor. Tatlı ve kebap çeşitlerinde öncü olan Gaziantep'te bu iki lezzetin bir araya getirilmesi önemli bir adım. İlk başta bu yeni deneyime önyargılı yaklaşan müşteriler, yemeğin tadına bakınca müdavim oluyorlar.

Firma sahibi, daha önceki ustaların hep yeni lezzetler getirdiğini ve bunun sürekli yapılmasının gerektiğini vurguladı. Müşteriler ise hem kebap hem de tatlıyı aynı anda yedikleri bu yeni lezzeti çok beğendiklerini dile getiriyor.