Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, mesleki yeterlilik belgesi vermek için yaptıkları çalışmalar sonucunda, Gaziantep Destek Eğitim Danışmanlık ve Personel Test ve Sertifikalandırma A.Ş’nin Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirildiğini söyledi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluğunun Mayıs 2016 tarihinden itibaren hayata geçtiğini belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Bu çok önemli bir sistem. Her çalışanın alması gereken bir belge. Belirlenen mesleklerde belgesiz eleman çalıştıran işyerlerine para cezası verilecek. Biz de Oda ve Gaziantep Destek Eğitim Danışmanlık ve Personel Belgelendirme Test ve Sertifikalandırma A.Ş olarak sistem hayata geçer geçmez üyelerimize bu hizmeti vermek için harekete geçtik” dedi. Akreditasyon ve yetkilendirme için yaptıkları çalışmaları “Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu” olarak taçlandırdıklarını belirten GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Kuruluşumuz 17.05.2017 tarihinde TÜRKAK’a (Türk Akreditasyon Kurumu) akreditasyon başvurusunda bulunmuş, 10.11.2017 tarihinde TÜRKAK tarafından akredite edilmiştir. Çalışmalar neticesinde Gaziantep Destek Eğitim Danışmanlık ve Personel Belgelendirme Test ve Sertifikalandırma A.Ş Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulunun 24.01.2018 tarih ve 2018/16 sayılı kararıyla 14 ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme faaliyeti gerçekleştirmek üzere yetkilendirilmiştir. Kuruluşumuz yetkilendirme kapsamında inşaat sektöründe Ahşap Kalıpçı, Alçı Levha Uygulayıcısı, Alçı Sıva Uygulayıcısı, Betonarme Demircisi, Betoncu, Duvarcı, Isı Yalıtımcısı, Panel Kalıpçı, Seramik Karo Kaplamacısı, Sıvacı, Tünel Kalıpçı, İnşaat Boyacısı, İnşaat İşçisi, İskele Kurulum Elemanı branşlarında sınav ve belgelendirme yapabilecek” şeklinde konuştu.

Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda devletin hem çalışana hem de işverene önemli teşvikler verdiğini vurgulayan Hıdıroğlu, “Bu yıl ve önümüzdeki yıl sınav ücreti ve belge masrafının yarısı iade edilecek. Ayrıca devletimiz bu belgeye sahip çalışanları istihdam eden işverenlere 2020 yılına kadar önemli prim desteği verecek. Üyelerimiz desteklerden ve teşviklerden yararlanmalı. Belirlenen mesleklerde belgesiz işçi çalıştıranlara yönelik cezalar var. Belgesiz işçi çalıştıran işverenlere her bir çalışan için 500 TL idari para cezası uygulanacak. O nedenle üyelerimizin GTO Destek Mesleki Yeterlilik Merkezi’ne başvurmasını bekliyoruz. Bu belgeyi çalışanlarına aldırmakla önemli teşviklerden yararlanacaklar, ceza almaktan kurtulacaklar. Hem de istihdam ve iş güvenliğine önemli katkı sağlayacaklar" dedi.

Hıdıroğlu’na GTO Destek MYM “Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu” belgesi, Ankara’da bulunan Mesleki Yeterlilik Kurumunda Başkan Adem Ceylan tarafından bizzat takdim edildi. Ziyarette Hıdıroğlu’na Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karakaş da eşlik etti.
Kaynak: iha