Gaziantep’in Nurdağı İlçesinde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Programa, İlçe Kaymakamı Lokman Düzgün, Belediye Başkan Vekili Ekrem Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım, Daire Amirleri, Siyasi partilerin ilçe başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam etti.

ilçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım açılış Konuşmasında, “İstiklal Marşı bir Milletin Bağımsızlık Marşı demektir. Milli Marşımızın değişmeyeceği hatta değişmesinin teklif dahi edilemeyeceği anayasamız ile teminat altına alınmıştır. Ulu Önder Atatürk Milli Marşımız için, ’Bu marş inkılabımızın ruhunu anlatır’, bunu ne unutmak ve ne de unutturmak lazımdır. İstiklal Marşında istiklal davamızı anlatması bakımından büyük bir manası olan mısralar vardır. Benim en beğendiğin yer de, “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet. Hakkıdır, Hakka tapan milletimin İstiklal” Benim yüce Türk milletinden asla unutmamasını istediğim mısralar ise, “Hürriyet ve İstiklal bu milletin ruhudur. Hürriyet ve İstiklal benim karakterimdir. Diyerek, milli marşımıza verdiği önemi dile getirmiştir” dedi.

Program günün anlam ve önemi anlatan sunumlar, gösteriler, şiirlerin okunmasının ardından İlçede yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Kaynak: iha