Harika bir akşamdı! Zaten son yıllarda Fenerbahçe’yi yenmeyi gelenek haline getirmiştik. Fenerbahçe son iki yılda oynanan maçlarda sadece 3’ünden 1’ini aldı.

Takımın beyni Hamsik’in yokluğunda A. Ömür ile oldukça ofansif bir kadro çıkardı ki orta sahada basan sadece Berat kaldı. Üzerine çok yük binen Berat etkili bir oyun sergileyemedi.

Erken gelen gol Trabzonspor’un planlarını alt üst etse de tecrübeli futbolculardan oluşan Trabzonspor her zamanki gibi sabırlı oyununu sürdürdü ve oyun disiplinden asla kopmadı.

Fenerbahçe top rakipteyken beşli defans 5-3-2, top kendisindeyken 3-5-2 ile hücum ettiğinden Avcı’nın maçın başında topu rakibe bırakarak rakip savunmayı beşlemeden hızlı hücum etmesi daha doğru olurdu kanaatindeyim.

Zira maçın gizli kahramanlarından Edgar’ın 23.dakikada savunmadan Djaniny’ye verdiği akıl dolu pas ile Fb savunmayı beşlemeden yakalandı ve Djaniny rakibine kartı verdirdi.

On kişi kaldıktan sonra Gustavo’yu savunmanın göbeğine çekip çakılı beşli savunmaya geçen Fenerbahçe’ye karşı ikinci yarıya Cornellius ile başlanmalıydı.

Bek ve stoperlerin arasını iyi kapatan Fb’ye karşı Wakeme ve Perez’in de sakatlanıp çıkması, dar alanda etkili olamayan Gervinhio’nun da etkisiz kalmasıyla ofansif üretkenlik kalmadı.

Geç de olsa Cornellius’un oyuna girip Djaniny’nin kanada geçmesiyle Trabzonspor pozisyon üretmeye başladı. On kişi kalan Fb karşısında hücumda etkili olamayan Denswill yerine daha ofansif olan Trondsen’in oyuna sokulması doğru bir karardı.

Avcı’nın maçın kahramanı olan Bakasetas’ı rakip ceza sahası çevresine yakın oynatması gerekiyor. Bu kadar etkili ve skorer bir Bakasetas çok fazla geriye geldi ve rakip ceza sahasına fazla yaklaşmadı.

Şampiyonluk yolunda rakiplerini mutlaka yenmesi veya yenemiyorsa kesinlikle yenilmemesi gereken Trabzonspor son yıllardaki geleneği bozmayarak şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Bakasetas’da geçen sezon morartılan gözünün intikamını almış oldu. Geçen sezon gözü morartıldığı halde VAR’a bile gidilmeyip penaltı verilmediğinde sesi çıkmayan Ali Koç algı operasyonuna başladı.

Maçtan sonraki golbastı ve futbolcu taraftar bütünleşmesi futbolun güzelliğiyken, Fenerbahçe kalecisi Altay’ın maç sonunda Trabzonspor taraftarlarına el kol hareketleri yaparak küfretmesi maçın çirkin tarafıydı. Umarım ilgili kurumlar bu konuda harekete geçerler.