SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, "Basın mensupları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devlet ile halk arasındaki iletişimin en etkili bağlantı noktalarının başında yer alarak, büyük bir sorumluluk ve görev üstlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Rektör Dağlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, en zor şartlarda dahi sorumluluk bilinciyle 7 / 24 görev başında olan gazetecileri kutladı. Prof. Dr. Dağlı mesajında, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ sözlerinde de ifade ettiği gibi, basının bir milletin doğru yönlendirilmesinde, bilgilendirilmesinde ve hedefine ulaşmasında büyük bir güç oldu" ifadelerine yer verdi.

SANKO Üniversitesi olarak, basının mensuplarının desteğini daima yanlarında hissettiklerini belirten Prof. Dr. Dağlı, mesajında “Bizlere desteklerini asla esirgemeyen değerli basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, basın şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha